Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Premijer liga objavila je dobitnike nagrada za najbolje pojedince sezone i najboljim igračem proglašen je Ruben Dijaš iz Mančester sitija.

PROČITAJTE JOŠ:

Za najboljeg menadžera sezone izabran je Pep Gvardiola, šef stručnog štaba šampiona Engleske. Fil Foden iz Sitija najbolji je mladi fudbaler, pa su „građani“ pokupili većinu bitnih priznanja.

Dijaš je u svojoj debitantskoj sezoni po dolasku iz Benfike vodio tim do titule, a Siti je stigao i do finala Lige šampiona.

Tamo je izgubio od Čelsija, pa nije na najbolji način zaokružio skoro savršenu sezonu. Inače, Dijaš je nasledio Kevina De Brujnea, saigrača iz Sitija kao igrač sezone u engleskom prvenstvu.

De Brujne je i sada bio u najužem izboru, tu je bio i Hari Kejn, kao i Junajtedov Bruno Fernandeš, Džek Griliš iz Aston Vile i Liverpulov Mohamed Salah.

Nominovani su i Tomaš Souček iiz Vest Hema i Mejson Maunt iz Čelsija. Dijaš je pomogao svom timu da na 32 utakmice čak 15 puta sačuva svoju mrežu kada je igrao.

Džon Stouns i on su primili samo 32 gola u prvenstvu, što je bilo vitalan deo trijumfa Sitija, uz niz od 15 uzastopnih pobeda u Premijer ligi.

Za najbolji gol sezone, nagradu je dobio Totenhemov Erik Lamela. On je pogodio veoma efektnu „rabonu“ u derbiju Severnog Londona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar