Lirim Kastrati na utakmici Lige nacija protiv Moldavije; Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba i definitivno će biti oslabljen na prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Još otkako su fudbaleri Šerifa izborili mesto u poslednjem kolu kvalifikacija pobedom nad Crvenom zvezdom traje nedoumica oko toga da li će Lirim Kastrati, državljanin samoproglašene republike Kosovo, moći da uđe na teritoriju Moldavije, s obzirom na to da ova zemlja ne priznaje nezavisnost.

PROČITAJTE JOŠ...

Pokušavali su i čelnici hrvatskog kluba, i predstavnici UEFA da nateraju Moldaviju da popusti i dopusti Kastratiju da ipak uđe u ovu zemlju, ali je još jednom stigli odsečno „ne“:

„Ovim putem obaveštavamo javnost i navijače o tome da je Dinamo uputio Moldaviji molbu pre nekoliko dana da moldavska država igraču prvog tima Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem učestvovanja igrača na utakmici plej-ofa Lige šampiona između Šerifa i Dinama.

Nakon intenzivnih kontakata kluba sa HNS i UEFA, u nedelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može da odobri ulazak igrača u Moldaviju. Dinamo izražava žaljenje što igrač nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju. Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost da dođe u priliku da realizuje svoje sportske ciljeve“, navedeno je u saopštenju „modrih“ iz Zagreba.

Interesantno je da su reprezentacije Moldavije i samoproglašene republike Kosovo odigrale mečeve u okviru Lige nacija. Jedan je odigran u Prištini, dok je onaj na kom je Moldavija trebalo da bude domaćin prebačen u Italiju, na stadion fudbalskog kluba Parma.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar