Nacionalni stadion
Nacionalni stadion. Foto: Ministarstvo finansija

Nacionalni stadion je česta tema svih ljubitelja fudbala u Srbiji, a iako je predsednik Srbije najavio početak izgradnje ove godine ona još uvek nije započela. Ipak, sada je potvrđena lokacija na kojoj će se nalaziti.

PROČITAJTE JOŠ

Bojan Bojović iz Urbanističkog centra Beograda objasnio je gde će biti lokacija ovog stadiona.

„Budući stadion će se nalaziti na delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradiće se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekat će morati da ispuni veoma precizne i stroge standarde ove organizacije i FIFA“, rekao je Bojović.

Ovaj objekat je dugogodišnja tema, nije još došlo do začetka realizacije. Nedavno je o njemu govorio i selektor Dragan Stojković Piksi.

„To je moranje, jedna zemlja mora da ima nacionalni stadion. Ne mora da se zove nacionalni, ali mora da ima objekat reprezentativnog kvaliteta. Ja bar očekujem do 2025. da ga imamo. Razgovore koje sam imao sa relevantnim ljudima, uverili su me da ćemo do 2024. to napraviti i da ćemo biti ponosni na jedan objekat te vrste. U planu je i da se sazida administrativni centar FSS, u fazi smo traženja lokaliteta. Već je to na stolu i FSS će već da odluči gde i kako, pošto novac nije problem. A FSS mora da ima administrativni centar sa svim onim što FIFA i UEFA traže. Generalno, mislim da nam fudbal ide dobro“, rekao je Stojković.

Novi stadion bi po sadašnjim planovima trebalo da nosi ime „Srbija“. Procena je da bi stadion trebalo da ima 55 hiljada sedećih mesta, te bi time postao najveći ovakav objekat u Srbiji. Stadion „Rajko Mitić“, na kome domaće mečeve igra Crvena zvezda, u ovom momentu ima dve hiljade mesta manje.

Nacionalni stadion
Nacionalni stadion. Foto: Ministarstvo finansija

*

Nacionalni stadion
Nacionalni stadion. Foto: Ministarstvo finansija

*

Nacionalni stadion
Nacionalni stadion. Foto: Ministarstvo finansija

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (34)