Foto: Printscreen/Instagram

Švedski fudbaler Kamal Mustafa (28) otkrio je svetu svoju priču o tome kako se bori sa koronavirusom, dok još prima terapiju kiseonikom.

Fudbaler trećeligaša, ekipe IK Odevold, prolazi kroz pravi pakao i njegov slučaj svedoči o tome da nisu tačne prične kako koronavirus zaobilazi mlađe osobe.

Posle nekoliko nedelja borbe sa koronavirusom u bolnici „Melndal“, Mustafa je odlučio da obavesti javnost o svemu.

On je bio reprezentativac Švedske u uzrastu do 17 i 19 godina, ali nije ni slutio da će ga jedan virus toliko namučiti.

Foto: Printscreen/Twitter

Prvi simptomi koje je imao bili su bolovi u grlu. Otišao je u samoizolaciju, ali nije bio previše zabrinut. Počeo je da gubi čulo ukusa, a potom je usledila jaka groznica.

Trećeg aprila je morao da pozove hitnu pomoć jer je temperatura skočila na 41 stepen.

„Neko je na telefonu stalno razgovarao sa mnom dok pomoć nije stigla. Ne znam o čemu smo pričali. Stajali su iznad mene ljudi u zaštitnim odelima. Jedino čega se sećam bilo je da sam dobio masku za lice kako ne bih nikog zarazio“, rekao je za „Geteborg posten“.

U bolnici je usledila prava drama.

„Počeo je pravi pakao. Ne mogu još da se setim momenta kada sam tamo ušao, znam samo da sam hteo da skinem kožu sa sebe koliko je sve u meni gorelo. Sestre su me obilazile na svakih sat vremena, nikad nisam dobio toliko injekcija. Bio sam jako bolestan, a većina oko mene je bila na respiratorima. Tada sam počeo da paničim. Obično se ne plašim ničega, ali taj osećaj, kada sam ušao i video sve te ljude, doktore, sestre i anesteziologe, to mi je bilo nešto najstražnije što sam doživeo“, kaže švedski fudbaler.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaže da nije mogao da spava tri dana, a nesanica se nastavila, bez da su mu doktori rekli kada će mu biti bolje.

„Imam tablete za spavanje, ali nisu delovale. Svaki put kad bih zatvorio oči, zaspao sam, ali problem je bio što bih tada svaki put prestao da dišem. Nisam znao da li mogu da dišem na usta ili nos. Dobio bih napad kašlja i to me je odmah budilo“, dodao je Mustafa.

Posle tri dana na intenzivnoj nezi, bilo mu je bolje, ali još nije dobio dozvolu da se vrati na kućno lečenje.

„Nemam reči zahvalnosti za sve te lekare i medicinske sestre koji su pazili na mene“, poručio je fudbaler švedskog trećeligaša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram