Foto: REUTERS/John Sibley/Guliver

Menadžer Totenema Žoze Murinjo tokom svoje karijere imao je igrače koji su ga obožavali, ali i one koji su ga mrzeli. Jedno je sigurno, oduvek je imao "posebne" metode rada.

Portugalac je u poslednjih 16 godina, otkako je sa Portom osvojio trofej Lige šampiona, bio akter mnogih anegdota, a jednu od njih ispričao je i defanzivac Čelsija Kurt Zuma.

On je u dokumentarnom filmu o portugalskom stručnjaku, koji je snimio „RMC Sport“, otkrio kako je bilo raditi sa „Specijalnim“.

Zuma je rekao da nije istina da Murinjo ne daje šansu mladim igračima i da je on najbolji primer da je u pravu.

„On je neko ko obožava da pobeđuje. Koristi sva moguća sredstva da dođe do toga. Ja sam došao ovde sa 19 godina i odmah me je stavio u tim. Imao sam prilike da igram. Ne znam šta drugi misle, ali ne slažem da se on mladim igračima ne daje šansu“, rekao je Zuma.

PROČITAJTE JOŠ:

Koliko je Žozeov metod rada neobičan svedoče i sledeće reči francuskog fudbalera.

„Ne mogu da se setim gde smo na strani igrali, znam da smo izgubili sa 3:1. Narednog dana, pozvao me je u svoju kancelariju i pitao me je da li sam u redu. Rekao sam mu da jesam. Potom me je pitao da li sam siguran? Ponovio sam mu da jesam, a onda je odgovorio: ‘ Jer si igrao kao smeće ovog vikenda!’ Pravo u glavu, direktno. Bio sam u šoku, ali je to probudilo u meni želju da reagujem na terenu. Povredilo me to, ali sam hteo da mu pokažem da nije tako“, zaključio je Zuma.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar