Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo našao se na žestokom udaru kritičara pošto je sa trojicom igrača trenirao je jednom londonskom parku.

Portugalski stručnjak se suočava sa problemom, gotovo je sigurno da će i on i igrači biti kažnjeni zbog kršenja zabrane izlaska u vreme pandemije koronavirusa i toga što je Murinjo dozvolio da igrači trče na manjem rastojanju nego što je propisano da bude među njima.

Komentator Pirs Morgan, osvedočeni fan Arsenala, u programu „Dobro jutro, Britanijo“ osuo je paljbu po menadžeru Sparsa.

„Izgleda da imamo još idiota, bojim se. Žoze, o čemu si mislio? O čemu su mislili tvoji fudbaleri?“, upitao je Morgan u pogramu sa voditeljkom Suzanom Rid.

Potom je nastavio u ništa blažem tonu da sipa kritike.

„Totenhem je klub koji u ovom trenutku kritikuju s pravom, jer njihov milijarder Džo Luis i njegov izvršni direktor Danijel Levi otpuštaju radnike i drugo osoblje kluba dok troše ogroman novac na fudbalere. I sad vidimo igrače i trenera na nezvaničnom treningu, a klub to nije sankcionisao“.

I gradonačelnik Londona Sadik Kan je komentarisao video snimak koji kruži društvenim mrežema, a gde se vidi kako jedan do drugoga trče Davinson Sančez i Rajan Sesenjon.

„Moj moto je, daj primer drugima. Sada sam posle ovoga zabrinut, da bi deca, posebno oni koji navijaju za Totenhem i prate fudbal, dok gledaju sve ovo mogli da pomisle, ‘u redu, ako mogu oni da izađu i trče, mogu i ja’. Zato je važno da to osudimo. Mi ovde radimo intervju putem Skajpa, ja nisam napustio kuću kako bi dao intervju ili radio u poslednje tri nedelje kako bi pokazao svima da je moguće raditi od kuće, osim ako zaista to morate da uradite. Pitam se onda i ja, je li  ovo što radim stvarno neophodno? Zaista nije potrebno trenirati tako da ste jedan do drugoga, možda jedan od njih ima virus. I onda nenamerno možda širi taj virus. To ne bi smelo da se čini“, kaže Kan.

Murinjo je očigledno dao zadatak igračima da treniraju u manjim grupama, dok je on lično nadgledao rad igrača, među njima i onog kog je nedavno jako kritikovao, Tangaja Ndombelea. Portugalac i igrači primećeni su u Hedli Komon parku u Barnetu.

Morgan je dodao i sledeće:

„Murinjo je oduvek bio dobar u davanju naslova medijima, ali da menadžer Totenhema, sa igračima krši pravila društvenog ponašanja, to šalje potpuno pograšan signal“, rekao je Morgan.

Hari Rednap je u šali konstatovao da je bilo bolje da su to radili na fudbalskom terenu, jer to ionako ne bi niko video, nego što su otišli u park.

„Svi mi pomalo izvrdavamo pravila, zar ne? Ipak, ako se kaže da ne izlazite, onda to treba i da poštujete“, zaključio je Rednap.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram