Foto Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

Sve je sada jasnije pred žreb

Fudbalske reprezentacije Meksika i SAD overile su plasman na Mundijal, Kostarikanci idu u interkontinentalni baraž.

PROČITAJTE JOŠ

Kostarikanci su pobedili selekciju SAD sa 2:0, ali za prolaz ispred Amerikanaca bila im je neophodna pobeda sa šest i više golova razlike.

To je ipak preveliki zalogaj bio za Kostarikance, ali će sigurno biti zadovoljni plasmanom u baraž jer će igrati protiv pobednika Okeanije. Veče je bilo veličanstveno za Brajana Ruiza, 36-godišnjeg asa Kostarike koji je završio na rukama saigrača u poslednjem kvalifikacionom meču karijere na domaćem terenu.

Meksiko ide u Katar posle pobede nad Salvadorom sa 2:0, Panama je pobedila Kanadu sa 1:0. Kanađani su u pretposlednjem kolu overili plasman i mogli su maksimalno da se opuste.

Tako se i kombinovalo sa sastavom, pa je i Milan Borjan ostao na klupi.

Sada ima 29 učesnika Mundijala, ostala su dva interkontinentalna baraža, Peru će igrati protiv boljeg iz UAE – Australija. Vels čeka bolje iz Ukrajina – Škotska.

Ranije poznati učesnici Mundijala su: Katar, Nemačka, Danska, Brazil, Belgija, Francuska, Hrvatska, Španija, Srbija, Švajcarska, Engleska, Holandija, Argentina, Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Ekvador, Urugvaj, Kanada, Gana, Senegal, Portugal, Poljska, Tunis, Maroko, Kamerun.

Žreb se održava 1. aprila u 18.00 po našem vremenu.

BONUS VIDEO Neutešni Alžirci posle poraza u baražu od Kameruna, selektor se slomio i zaplakao

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar