Jović, Vlahović, Ristić i Mladenović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Uprkos "tvrdom" stavu klubova iz Francuske povodom dolaska igrača iz tamošnje lige u nacionalne selekcije, čini se da će fudbaleri koji nastupaju u Ligi 1 ipak zaigrati na otvaranju kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine.

Problem je nastao kada su klubovi iz elitnog ranga francuskog fudbala doneli zajedničku odluku da igrači koji igraju u Ligi 1, a koji igraju za zemlje van Evropske unije ne smeju da igraju za svoje reprezentacije u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ...

Izgovor za ovu odluku je bio „bojazan da bi to moglo da izazove nove slučajeve koronavirusa“.

Iz tog razloga, nastup Mihaila Ristića iz Monpeljea, Predraga Rajkovića iz Remsa i Stefana Mitrovića je bio ugrožen, defanzivca Strazbura, ali je, kako vreme prolazi, sve izvesnije da će ipak dobiti „zeleno svetlo“.

Naime, ta odluka je izazvala veliku prašinu, pa su brojni savezi širom sveta reagovali, a ekipe iz zemlje „galskih petlova“ počele da popuštaju pod pritiskom, pogotovo nakon što je vlada ove zemlje donela odluku da igrači ne moraju da prođu kroz sedmodnevnu izolaciju po povratku, uz preporuku da na utakmice odu čarter letovima, uz što manje kontakta sa drugim ljudima.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Među prvima dozvolu je dobio Stevan Jovetić, fudbaler Monaka i nekadašnji igrač Partizana.

Reprezentativci Srbije, nakon okupljanja koje je zakazano za ponedeljak, 22. mart u Staroj Pazovi, nakon čega će odigrati tri meča – protiv Republike Irske (24. marta), Portugala (27. marta) i Azerbejdžana (30. marta), a sve tri utakmice ćete moći da ispratite na kanalina televizije Nova S.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar