foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Još tada je imao probleme

Mohamed Zabija, nekadašnji fudbaler Partizana, otet je od strane ekstermističke grupe u Libiji, a već dok je igrao za crno-bele imao je probleme sa svojim sunarodnicima.

Zabija je u Partizanu bio u sezoni 2012/13, a po dolasku na pripreme na Tari pričao je o svojim problemima u Libiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„U Libiji je bezvlašće. Ne postoji vlast, nema policije, narod naoružan šeta po ulicama i sprovodi neku svoju pravdu. Tamo me verovatno čeka smrt, revolucionari mi ne bi oprostili prijateljstvo sa Moamerom Gadafijem i podršku koju sam mu pružio u vreme građanskog rata“, rekao je Zabija davne 2012. godine.

Objasnio je i zbog čega se našao na udaru velikog broja Libijaca.

„Pred utakmicu sa Mozambikom u kvalifikacijama za Kup Afrike, vođene su ulične borbe u Bengaziju, uporištu pobunjenika. Šest fudbalera iz tog grada dobilo je poziv za reprezentaciju, ali su odbili da igraju. Pojavio sam se na televiziji i poručio im: „Volim i podržavam Gadafija! Ali, ne zovem vas da igrate za njega, već za svoju državu, narod, zastavu”. Oni se nisu odazvali, a ja sam zbog tog istupa kod Gadafijevih neprijatelja dopao na listu nepoželjnih. Rat je trajao, ja sam igrao u Kuvajtu, vlast su preuzeli pobunjenici, moj predsednik je ubijen. Znao sam – u Libiju mi nema povratka“, pričao je Zabija tek po dolasku u Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:

Porodica mu je tada bila u Tripoliju, ali im dlaka sa glave nije falila, jer se nisu ogrešili o novi režim.

„Čujemo se telefonom, komuniciramo internetom, uskoro bi trebalo da me posete u Srbiji. A imaće priliku da me gledaju i na televiziji“.

Zabija u Humskoj nije ostavio dubok trag, jer je postigao tek jedan gol na devet nastupa.

BONUS VIDEO Navijači oduševljeni aero mitingom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar