Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Salah želi da bude najbolji.

Fudbaler Liverpula i egipatski reprezentativac Mohamed Salah izjavio je da bi voleo da osvoji „Zlatnu loptu“, koja se dodeljuje najboljem igraču sveta, prenose francuski mediji.

„Zlatna lopta“ je prošle godine pripala Lionelu Mesiju, dok je Salah bio sedmi.

PROČITAJTE JOŠ

„Šokiralo me je što sam prošle godine bio sedmi. Ove godine je problematičan poraz od Reala u finalu Lige šampiona iako sam odigrao dobru utakmicu“, rekao je Salah za „L“Ekip“.

On je istakao da želi da bude drugi afrički fudbaler kojem je to pošlo za rukom.

„Želim da osvojim Zlatnu loptu, kao što je to učinio Žorž Vea, jedini afrički fudbaler. Neuspeh u Ligi šampiona ne oduzima sve ostalo što sam postigao prethodnih meseci. Sačekajmo, ako ne osvojim „Zlatnu loptu“ 2022. učiniću sve da je osvojim naredne godine“, poručio je fudbaler Liverpula.

Salah je prošle sezone sa Liverpulom osvojio FA i Liga kup. Ekipa sa „Enfilda“ je poražena u finalu Lige šampiona od Reala (0:1), dok je osvojila drugo mesto u Premijer ligi iza Mančester sitija.

„Zaslužili smo pobedu u finalu protiv Reala. Imali smo više šansi. Ja sam imao dve-tri čiste prilike, ali je Tibo Kurtoa odlično reagovao. To mu je posao, zato ga je Real doveo, bila je to njegova noć“, izjavio je fudbaler Liverpula.

On je ponovio da želi da bude najbolji fudbaler sveta.

„U Liverpulu svi rade za sve. Ako ne budem igrao odbranu, ostali se neće boriti za mene. Moram da budem primer drugima i da se žrtvujem za ekipu“, zaključio je egipatski fudbaler.

BONUS VIDEO VAR drama, poništen gol i Nadal koji besni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar