Foto: EPA / EFE / Chema Moya

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah igra maestralnu sezonu za sada, a o njemu je pohvalno govorio i bivši saigrač iz Liverpula Taivo Avoniji.

Salah ove sezone ima 15 golova i devet asistencija na samo 17 nastupa u Premijer ligi, dok se Liverpul nalazi na drugom mestu sa samo bodom manje od Mančester sitija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Trenirao sam sa Salahom, pa znam da on ima sve. Ima i iskustvo, igrao je u Čelsiju, Romi i sada u Liverpulu. On je već na vrhu, on je na nivou Lionela Mesija i Roberta Levandovskog“, izjavio je Taivo.

Taivo je reprezentativac Nigerije i fudbaler Union Berlina, a osim za Salaha imao je reči pohvale i za ostale afričke fudbalere, koji su ostvarili uspehe u najjačoj fudbalskoj ligi sveta, uprkos lošim uslovima i teškom odrastanju u domovini.

„Salah radi sve na terenu, a to dobro funkcioniše u njegovom timu. Stalno je motivisan da bude bolji nego što je bio pre. Meni je mnogo značilo da upoznam takvog fudbalera, on je zaista na najvišem nivou trenutno. Drago mi je što afrički fudbaleri imaju sve više uspeha – Sadio Mane, Mohamed Salah, Nabi Keita… Da znate odakle su ti fudbaleri potekli i šta su prošli, još više biste ih cenili“, istakao je Nigerijac.

Salah je trenutno i vodeći strelac Premijer lige, a u narednoj godini mogao bi da se nađe i u najužem izboru za Zlatnu loptu.

BONUS VIDEO Lionel Mesi – osvajač Zlatne lopte 2021.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar