Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dešavanja iz Lučana pratite na Nova.rs!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost u Lučanima rezultatom 4:1 u utakmici 3. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je u meč ušla nakon dve ubedljive pobede, pošto je Vojvodini dala pet golova, Napretku četiri, a protiv Lučanaca im je bilo potrebno nepunih pet minuta kako bi došli do desetog gola od početka sezone u Superligi Srbije.

Odigrali su lepu akciju crveno-beli, Piter Olanjinka je protutnjao po desnom boku i centrirao, a Stefan Mitrović veoma lepo pogodio gol Saše Stamenkovića. Ovo je inače bio prvi gol koji su Lučanci primili od početka sezone.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iako su silovito ušli u meč crveno-bele vođstvo kao da je uspavalo, dok su domaći igrači odlučili da ipak pokažu da znaju da igraju fudbal, pa je u 13. minutu Marko Veličković lep centaršut sa krila iskoristio da glavom natera Omrija Glazera da i on po prvi put vadi loptu iz mreže.

Usledio je period ravnopravne igre tokom koje ni Zvezda ni Mladost nisu uspeli da stvore šansu za drugi gol, da bi rezultat po treći put na meču bio promenjen u 35. minutu. Žan Filip Kraso je probao da uposli Vladimira Lučića, on loptu maestralno propustio do Osmana Bukarija, reprezentativac Gane u padu petom pronašao Olanjinku koji je rutinski zatresao mrežu.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme, a početak drugog protekao je u znaku pokušaja igrača Mladosti da dođu do drugog izjednačenja na meču. Hrabro su igrali domaći, napadali su, u nekoliko navrata su naterali Glazera da reaguje, ali je čuvar mreže crveno-belih bio na visini zadatka i sprečio domaće da uvedu meč u neizvesnost.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pitanje pobednika rešeno je u 63. minutu, i to par sekundi po ulasku Gelora Kange na teren. Gabonac je izveo korner, Marko Stamenić sjajno ispratio let lopte i nogom po zemlji uputio šut, ona je na putu zakačila Krasoa i prevarila čuvara mreže Mladosti za 3:1.

Od tog momenta Lučanci su tek povremeno pokušavali da ugroze gol rivala, dok je Zvezda imala nekoliko solidnih pozicija, pa je Kings Kangva u samoj završnici pogodio stativu, a konačnih 4:1 postavio je Jovan Mijatović dva minuta po ulasku na teren, i to nakon asistencije Stamenića.

Zvezda je tako stigla do treće vezane pobede te se nalazi na prvoj poziciji sa maksimalnih devet bodova, dok je Mladost po prvi put doživela neuspeh, pa nakon tri kola ima četiri boda i nakon prve utakmice treće runde zauzima sedmo mesto na tabeli Superlige Srbije.

Šansu da se izjednači sa Zvezdom na deobi prvog mesta imaće Čukarički, koji nakon pobeda nad Radničkim iz Niša (2:0) i istoimenom ekipom iz Kragujevca (2:1) dočekuje Javor iz Ivanjice (subota, 21.00).

Mladost Lučani – Crvena zvezda 1:4 (1:2)

(Veličković 14 – Mitrović 5, Olanjinka 35, Kraso 63, Mijatović 86)

Stadion: Mladosti (Lučani); Sudija: Dejan Trifković

Mladost: Stamenković, Ćirković, Dognimani, Milošević, Joksimović, Donald (od 67. Tomić), Udovičić, Tumbasević, Vajračić, Veličković (od 74. Todorović), Sremčević (od 63. Mirić)

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Dragović, Rodić (od 62. Degenek), Stamenić, Bukari (od 84. Nikolić), Kangva, Kraso (od 86. Kabić), Mitrović, Olanjinka (od 84. Mijatović), Lučić (od 62. Kanga)

Standings provided by Sofascore

Superliga Srbije, 3. kolo

Petak

Mlados – Crvena zvezda 1:4 (1:2)

(Veličković 14 – Mitrović 5, Olanjinka 35, Kraso 63, Mijatović 86)

Subota

18.55 Voždovac – Radnik

18.55 TSC – Radnički 1923

21.00 Čukarički – Javor

Nedelja

18.55 Napredak – Vojvodina

19.30 Partizan – Radnički Niš

21.00 Spartak – Železničar

Ponedeljak

18.00 Novi Pazar – IMT

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar