Foto: Starsport

Pobeda crno-belih.

Fudbaleri Partizana savladali su Mladost iz Novog Sada na stadionu „Karađorđe“ golom Svetozara Markovića u petom minutu sudijske nadoknade 6. kola Superlige Srbije i tako prekinuo niz loših rezultata u Superligi Srbije.

#related-news_0

Nije viđena kvalitetna fudbalska predstava u Novom Sadu, Partizan je tokom većeg dela meča izgledao blago rečeno loše, nisu uspevali da stvore iole ozbiljniju poziciju pred golom rivala, izuzev šuta Andradea u 5. minutu, dok je tri minuta kasnije i Andrija Radulović, fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Mladosti, promašio zicer nakon veoma lepog pasa u prostor, pošto je loptu pored nemoćnog Popovića poslao i pored desne stative.

U 32. minutu Slobodan Urošević je raspalio sa distacen, Aleksa Milojević uspeo krajnjim naporom da loptu izbaci u korner, što je bila poslednja ozbiljnija šansa u prvom delu.

U drugom je Mladost imala dve velike šanse u 56. minutu preko Popovića, prvo je njegov šut sa distance prezimenjak na golu Partizana uspeo da odbije u korner, a potom je šut glavom zaustavio savršeno se postavivši.

U 66. minutu raspalio je Nemanja Jović iz slobodnog udarca i pogodio prečku, potom je u 89. minutu Rikardo oprobao šut iz okreta iz peterca, no bio je veoma loš i loptu poslao preko prečke.

U sudijskoj nadoknadi Mladost je mogla do celog plena, nakon kontre Ilija Babić je izašao sam ispred Popovića, ali je umesto lagane realizacije očajno šutirao. Usledila je kontra, Partizan je izborio korner nakon kog je Marković na centaršut Dijabatea orgeagovao savršeno i glavom loptu sproveo u mrežu za prvi trijumf crno-belih nakon više od mesec dana.

Crno-beli su tako stigli do 8. boda u sezoni i, uz meč manje u odnosu na večinu drugih ekipa izuzev Vojvodine i Crvene zvezde, zauzimaju 8. mesto na tabeli sa sedam bodova manje od „večitog rivala“, dok je Mladost ostala na „koti 4“, uz treći vezani poraz.

Superliga Srbije, 6. kolo

Nedelja

Mladost Lučani – Radnik 3:2 (1:1)

(Bojović 31 penal, Gordić 53, Vesnić 89 – Nedeljković 26, Janjić 86)

Spartak Subotica – Javor 2:2 (2:1)

(Srećković 13, Todoroski 30 – Gigić 22, Eliomar 67)

Mladost GAT – Partizan 0:1 (0:0)

(Marković 90+5)

Ponedeljak

17.00 Radnički 1923 – Čukarički

Petak

Radnički Niš – Novi Pazar 1:3 (0:1)

(Štulić 90+2 – Nikčević 45, Majdevac 55, Rubežić 77)

Subota

Kolubara – Vojvodina 2:2 (1:0)

(Milojević 27 penal – Simić 57, Nikolić 71)

Napredak – TSC Bačka Topola 0:0

Crvena zvezda – Voždovac 4:0 (2:0)

(Pešić 3, Bukari 8, Ben 84, Ivanić 88)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mladost GAT – Partizan 0:1

(Marković 90+5)

Stadion: „Karađorđe“ (Novi Sad); Sudija: Miloš Milanović

Mladost: Milojević – Ilić, Kovačević, Mlađović, Mandić – Popović, Maričić (od 66. Jočić), Maksimović, Radulović (od 57. Babić) – Dimitrov (od 79. Katanić), Miroslavljev (od 79. Švonja)

Partizan: Popović – Urošević, Vujačić, Marković, Živković – Fejsa, Andrade (od 79. Baždar) – Petković (od 64. Terzić), Natho (od 64. Jović), Dijabate – Rikardo.

Mladost - Partizan 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare