Stefan Bajčetić
Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super

Hrvatski fudbaler Luka Modrić je idol mladog srpsko-španskog igrača Stefana Bajčetića.

Osamnaestogodišnjak koji za sada sa dosta uspeha igra u Liverpulu izdvojio je upravo osvajača Zlatne lopte za 2018. godinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Stefan je rođen u Španiji oktobra 2004. i praktično od kada je sponznao sebe i fudbal, gledao je Kristijana Ronalda i Modrića u Realu i Mesija u Barseloni.

Nedavno je i igrao baš protiv Modrića i Reala u Ligi šampiona i dobro se pokazao, mada je Liverpul sa 2:5 prošao „kao bos po trnju“. Bez obzira na taj rezultat, hvalili su Stefana i menadžer „redsa“ Jirgen Klop i Mohamed Salah zbog nekih prethodnih partija.

„Igrao sam protiv jednog od najboljih vezista na svetu u poslednjoj deceniji, pa naravno da sam učio od njega. Iskustvo koje se stiče na velikim utakmicama je vrlo bitno. Modrić je poseban igrač. Jako je smiren kada ima loptu, ne oseća nikakav pritisak. Ako i krene u presing na njega, svestan je apsolutno svega oko sebe i to me je najviše impresioniralo. Nadam se da ću jednog dana biti kao on, ali ko zna“, rekao je Bajčetić za Tajms.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kaže da hoće da pomogne timu, ali je svestan i da „još mnogo hleba mora da pojede“ u svetu fudbala gde je tek zagazio u seniorske vode.

„Želim da ostanem u timu. Smejem se sve vreme zato što nisam očekivao da će sve da mi se desi tako brzo, tako rano u životu. Ali, prihvatam to, sto posto“, uverava mladi vezista.

Klop od njega traži da pokaže samopouzdanje, a otkrio je i šta se Nemcu dopada kod sina nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Srđana Bajčetića.

„Sviđa mu se moj intenzitet, rekao bih. Želim da budem intenzivan, ali i miran s loptom“, istakao je Bajčetić junior.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar