Foto: Richard Sellers/PA via AP/Tanjug

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović zvanično je predstavljen u novom klubu Al Hilalu, a tako je i zvanično napustio Fulam u kome je postao legenda.

Iako su „kotidžersi“ od njegovog transfera profitirali 50 miliona evra, što je ujedno i rekord kluba, nisu se na baš lep način oprostili od srpskog reprezentativca.

Mitrović je postao član londonskog kluba 2018. godine, a ovako je glasilo saopštenje Fulama.

PROČITAJTE JOŠ

„Klub može da potvrdi da je Aleksandru Mitroviću ostalo da se pridruži Al Hilalu u Saudijskoj Pro ligi za rekordnu klupsku cenu transfera. Klub je nevoljno prihvatio revidiranu ponudu pošto je igrač stalno iznosio svoju želju da ode. Mitrović je prešao u Fulam u januaru 2018, prvobitno je bio na pozajmici pre nego što je tog leta potpisao za stalno. U svojoj prvoj sezoni pomogao je ekipi u finalu plej-ofa Čempionšipa, obezbeđujući promociju u Premijer ligu, prvu od njegova tri unapređenja u najvišu diviziju. Tokom klupske kampanje za osvajanje šampionske titule 2021/22, postigao je 43 gola i postavio rekord za najviše golova postignutih u sezoni engleske lige od 46 utakmica, i bio je to klupski rekord za broj golova postignutih u jednoj kampanji. Aleksandru želimo sve najbolje u ovom sledećem koraku u karijeri“, pisalo je u ogorčenom saopštenju.

Srbin je na 206 utakmica postigao 111 golova i uz to dodao i 26 asistencija u dresu Fulama, a sada će igrati zajedno sa Nejmarom i Sergejem Milinković-Savićem u Saudijskoj Arabiji.

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar