foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pitanje je kako će večiti rivali poslovati u budućnosti

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica prokomentarisao je na Tviteru odluku Fudbalskog saveza Srbije, kojom je klubovima ograničeno pozajmljivanje igrača u narednim sezonama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Danas je FSS ugasio Crvenu zvezdu i Partizan i mnoge njihove igrače, doneta je odluka da od 1. jula mogu samo pozajmiti i primiti na pozajmicu osam igrača. Potpuno nepripremljeno za klubove, FSS ne zna da tumači FIFA pravilnike što je skandalozno“, napisao je Poledica.

Pored pomenutog pravila, odlučeno je da od 1. jula 2023. do 30. juna 2024. klubovi mogu ustupiti najviše sedam igrača, koliko mogu i primiti.

Od 1. jula 2024. broj se smanjuje na šest, dok će jedan klub drugom (pojedinačnom – istom) moći da ustupi najviše tri igrača, koliko će moći i da primi iz istog tog kluba.

Zanimljivo je da Zvezda trenutno ima samo jednog pozajmljenog igrača, a to je Luis Dioni, dok je ona drugim klubovima pozajmila čak devet, što će morati da se promeni. Partizan nema nijednog pozajmljenog igrača, dok je drugim klubovima posudio tri.

Ova odluka imaće uticaja najviše na mlade talente iz Zvezde i Partizana. Naime, večiti rivali neće više moći u neograničenom broju da potpisuju ugovore sa mladim igračima, kako bi ih onda slali na pozajmice ili takozvano „kaljenje“.

Uz to, važno je navesti da je Partizan prethodnih sezona imao znatno više igrača na pozajmicama, o čemu svedoči podatak da je tokom mandata Sava Miloševića (2019. godine) bilo 17 takvih fudbalera.

BONUS VIDEO Fudbal bez pokrića- gosti Rade Bogdanović I Mirko Poledica

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare