Mino Raiola
Mino Raiola Foto: Paolo Manzo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najveći fudbalski menadžer preminuo je u 55. godini, a iza sebe je ostavio nasleđe koje će retko ko uspeti da ostvari.

Karmin Rajola, poznatiji kao Mino, preminuo je u subotu nakon teške bolesti.

PROČITAJTE JOŠ

Poznati fudbalski menadžer je radio sa superzvezdama fudbala poput Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Brauta Holana i Pola Pogbe.

Na svakom transferu je zarađivao veliku svotu novca, pa je tako od transfera Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted uzeo čak 25 miliona od posla koji je bio vredan 105.

Transfer Holana se odugovlačio toliko dugo iako je imao izlaznu klauzulu od 75 miliona evra. Ipak, Rajola je imao ogromnu proviziju što je pregovore učinila znatno težim.

Svaki transfer je bio vredan od dva do 105 miliona evra, a obično je na ime provizije uzimao 10 odsto uz još pet na marketinške ugovore.

Prema podacima „Forbsa“ iz 2020. godine ispregovarao je transfere koji vrede više od 800 miliona evra, a od tada je cifra dodatno porasla. Iz godine u godinu skaču obeštećenja, pa i ne čudi što je svake godine bio sve bogatiji.

Mnogi su kalkulisali koliko je zaradio, a najpouzdaniji podaci govore da je prihodovao oko 85 miliona evra. Ova cifra bi bila daleko iznad 100 miliona da je ostvaren transfer Holana.

BONUS VIDEO Majstorija Dušana Tadića za vođstvo Ajaksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar