Foto: EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Ministar sporta Italije Vinćenco Spadafora rekao je da bi takmičenje u fudbalskoj Seriji A moglo da se nastavi 13. ili 20. juna i da postoji mogućnost da se utakmice besplatno prenose na televiziji.

Fudbalski savez Italije predao je medicinski protokol za utakmice, a očekuje se da će odluka o nastavku fudbalske sezone biti doneta u četvrtak. Utakmice će se igrati bez publike.

„Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serije A, 13. ili 20. jun. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastaviti“, rekao je Spadafora za Rai TG3.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema ranijoj odluci italijanske Vlade, zabranjena su sportska takmičenja do 14. juna, ali odluka bi mogla da se promeni ako brojke o novim infekcijama i dalje budu u padu.

Postoji zabrinutost da bi zbog zatvorenih stadiona navijači mogli da se okupljaju u kafićima ili da bi mogli da idu u posete prijateljima koji mogu da gledaju utakmice ako plate prenos.

„U Nemačkoj, ‘Skaj’ je postigao dogovor o nekoj vrsti prenosa utakmica, tako da bi svakako trebalo razmotriti nešto slično u Italiji kako bi se izbeglo okupljanje navijača u kafićima“, naveo je ministar sporta.

On je nedavno rekao da želi da napravi radikalne promene u fudbalskom sistemu u Italiji, zbog čega bi Serija C mogla da bude smanjena.

„Ova vanredna situacija pokazala je neka kritična pitanja u svetu fudbala sa kojima ćemo se suočiti u reformi, koja će se dogoditi pre kraja leta. Među tim pitanjima je i to da ćemo omogućiti fudbalerkama da postanu profesionalni sportisti“, rekao je Spadafora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram