Miloš Vazura
Miloš Vazura Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novi skandal u režiji direktora fudbalskog kluba Partizan.

Partizan je izabrao novog predsednika, a Vazura još jednom pokazao nasilničku stranu.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan izabralo je novog predsednika nakon kontroverznih izbora i novog skandala.

PROČITAJTE JOŠ

Ostoja Mijailović je izabran za prvog čoveka crno-bele porodice uprkos pokušaju da se silom spreči skupština.

Miloš Vazura je kao direktor fudbalske sekcije i desna ruka Milorada Vučelića doveo obezbeđenje koje je kontrolisalo ko može, ako ne može da uđe.

Kada je Ostoja Mijailović pokušao da razjasni situaciju, Lično je Miloš vazura oteo dokumente jednom članu njegove pratnje.

Sakriven uzta opasnih momaka iz obezbeđenja, Vazura je ponovo demonstrirao silu i bahatost koja mu ni ranije nije bila strana.

Čovek koji ima više krivičnih prijava nego titula od kako je došao u upravu Partizana smao je podebljao svoj dosije.

Foto: Video/Nova.rs

Za to vreme osvojio je samo dve za osam godina Vazurinog boravka u klubu. Prva je osvojena odmah po njegovom dolasku u klub, u sezoni 2014/2015, dok je druga usledila dve godine kasnije u čuvenom preokretu sa Markom Nikolićem na klupi 2016/2017. U istom periodu suočio se sa tri krivične prijave i jednim od najvećih skandala u koji je bila umešana i ekipa Veljka Belivuka.

Vazura je u klubu od 2014. godine, ali šira javnost za njega saznaje dve goidne kasnije.

Te 2016. godine je grupa navijača Partizana predvođena pokojnim Aleksandrom Stankovićem, poznatijem kao Sale Mutavi, i Veljkom Belivukom ispred stadiona fizički napala Vazuru i njegove ljude. Jedan od telohranitelja je zadobio teže povrede u tom napadu. Iako je protiv navijača podneta krivična prijava, Vazura je posle tog incidenta izjavljivao da ne zna ko ga je napao, da nije video napadače i da se ne seća svega iako su sve zabeležile kamere na stadionu.

Prvu krivičnu prijavu je zaradio godinu dana posle pomenutog incidenta. Njega je na Voždovcu zaustavila interventna policija. On je je u kolima bio sa još jednim muškarcem, a pronađen mu je pištolj za koji nije imao dozvolu za nošenje.

Vazura je priveden u policijsku stanicu na ispitivanje, gde je zadržan 48 sati, nakon čega je podneta i prijava. Drugi put se na meti istražnih organa našao krajem prošle godine kada je zajedno sa direktorom biciklističkog kluba Partizan optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što se Vazura našao ponovo na meti istražnih organa.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je anonimna krivična prijava protiv Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, i dva NN lica u vezi sa transferom Aleksandra Šćekića. Prijava je podneta zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi. Šćekić je zimus prešao u Zaglebje bez obeštećenja, iako je klub mogao da zaradi od transfera crnogorskog reprezentativca, pošto je imao ugovor do leta 2023. godine.

Da će ga pustiti bez ikakvih uslova, garantovano je posebnim dokumentom, koji je važio samo do 15. februara, a odobrio ga je Miloš Vazura, čime se Partizan odrekao prava na transfer, zbog čega se sumnja da je generalni direktor kluba izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

I ove godine je Vazura u tandemu sa Vučelićem imao skandaloznih momenata, kao onaj na meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kiparskog AEK-a, kada su decu iskoristili kao svojevrsni štit od besnih i razočaranih navijača koji već dugo traže njihove ostavke.

Očigledno je da za njega dno nije granica.

BONUS VIDEO Vazura otima ovlašćenja Ostoji Mijailoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram