Foto by Srdjan Stevanovic/Starsport.

Održana konferencija pred Trabzon.

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević kaže da je zadovoljan time kako igra njegov tim, ali da se nada poboljšanjima i da će deo njih videti i protiv Trabzona.

Miloš Ljubisavljević Foto:Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda i Trabzon igraju u četvrtak od 18.45 meč drugog kola grupe H u Ligi Evrope i oba tima nemaju nijedan bod za sada.

„Naravno ne sto posto, to je malo teže, ali konture su tu, ide u dobrom pravcu i zadovoljan sam kako igrači prihvataju te zahteve. Mislim da smo na dobrom putu“, rekao je Milojević, upitan da li je zadovoljan igrom Zvezde samo dvadesetak dana otkako je preuzeo funkciju trenera.

Šef stručnog štaba crveno-belih je prokomentarisao i ekipu Trabzona, mada nije otvoreno rekao da se nekog od njegovih igrača pribojava.

„Imamo mnogo informacija o Trabzonu, prati se turska liga u Srbiji, znamo da je to tim sastavljen od kvalitetnih pojedinaca. Ne volim da izdvajam pojedince, ali imaju ih, poput Gomeza, Trezegea. Ne mislim da treba da se fokusiramo na jednog igrača nego na njihove kvalitete u igri“, kaže Milojević.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Što se zdravstvenog stanja tiče, problema, za razliku od nekih prethodnih mečeva, nema, ali je nedoumica šta raditi sa Mirkom Ivanićem.

„Zdravstveno stanje u ekipi je jako dobro, svi igrači se osećaju dobro i rade s ekipom. Ivanić isto. Pitanje za nas u stručnom štabu je da li i koliko Ivanić može da odgovori ovom nivou. Mislim da može, samo je pitanje vremenske perspektive, cela utakmica, poluvreme, 20 minuta, to je nešto sa čim moramo da kalkulišemo i vidimo kako se oseća“, napominje Milojević.

Trener Zvezde ne očekuje istu utakmicu kao protiv Monaka, kada je klub iz Ljutice Bogdana na svom terenu poražen sa 0:1, iako je parirao prilično dobro.

Foto: Starsport

„Iskreno, očekujem bolju predstavu da bismo podigli nivo igre i rezultata. Poštujemo Trabzon, u najavi kvalitetna ekipa ali verujemo u ono što mi radimo. Moramo bolje i možemo bolje. Dolazimo posle dobrog rezultata u domaćem prvenstvu na teškom gostovanju i to je dobar zamah. Ako pružimo bolju igru u zadnjoj trećini mislim da možemo da imamo pozitivan rezultat“, kaže Milojević.

Potom je otkrio i šta bi moglo da presudi u meču koji se igra na „Šenol Guneš“ stadionu.

„Što se tiče toga kakav duel očekujem, oni su opredeljeni posedom, malo manje direktnim fudbalom od Monaka. Igra poseda, gde je bitno da im se to oduzme i da probamo da ugrozimo njihovu zadnju liniju. Ne mislim da će biti ista utakmica, ali isto zahtevna što se tiče intenziteta, kvaliteta i odnosa prema igri. Monako fizički jedna od boljih ekipa u Francuskoj, Trabzon ima previše kvalitetnih i iskusnih igrača“.

Šansu svog tima možda će tražiti i u brzoj ofanzivnoj tranziciji, ali podseća da to zavisi i od protivnika.

Foto by Srdjan Stevanovic/Starsport.

„Naravno, postoji šansa tu, moramo da gledamo kvalitet naše ekipe, gde su naše prednosti. Da li smo mi ta ekipa koja je pravljena za ofanzivnu tranziciju, jer kod nas u prvenstvu moramo da igramo protiv duplog bloka. Ima i drugih stvari gde možemo da budemo konkretni i kontrolišemo igru, da ih pomerimo u nekim zonama gde bismo ih kaznili. Treba da se podignemo energetski još, da igramo 90 minuta, a onda imamo kvaliteta da kaznimo i Trabzon i bilo koju drugu ekipu“, objasnio je Milojević.

Milojević je potom upitan da prokomentariše osećanja posle pobede nad Novim Pazarom, kao i da li bi trijumf u poslednjim momentima meča mogao da pozitivno utiče na ekipu.

„Jako je bitno, svaka pobeda je bitna, ali ova veoma iz razloga koje ste naveli. To je dobar trend i pokazatelj i nadamo se da ćemo tako nastaviti i dalje“.

Foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Mirko Ivanić je bio povređen, Katai je u potpunosti van forme, ali je Milojević istakao da to ne bi trebalo da bude problem.

„Mislim da nam to neće predstavljati radikalan problem jer imamo grupu dosta dobrih igrača koji polako dobijaju više minuta i bolji su iz utakmice u utakmicu. Ivanić i Katai su nosioci i tu su neki automatizmi po toj levoj strani, prilagođavamo se na to što imamo. Ne isključujem da obojica igraju, a i ako ne budu igrali imamo kvaliteta da držimo taj nivo“, kazao je Milojević.

Osvrnuo se i na činjenicu da turski tim nije pobedio u Evropi već 14 utakmica.

„Ne mora to ništa da znači, stvari su onakve kakvim želite da ih vidite. To zavisi od njih, ali i od toga kakvi ćemo mi biti. Ta statistika ništa ne znači, to je više za rubriku ‘Da li ste znali’. Znali smo i pristali bismo da to bude i 15. meč i da naša želja bude potkrepljena našim performansom sutra“, zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ na meču protiv Monaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar