Foto: AP Photo/Jon Super

Pojavili su se investitori zainteresovani za kupovinu fudbalskog kliuba Liverpul.

Sadašnji američki vlasnici Liverpula, Fenway Sports Group (FSG), izneli su planove u vezi sa prodajom ovog kluba i mnogi već razmišljaju o novim vlasnicima.

Najpre su se pojavili investitori iz Dubaija, koji su već spremili ponudu za kupovinu akcija engleskog velikana u vrednosti od pet milijardi dolara.

Ovo nije prvi put da investitorski konzircijum pokazuje interesovanje za Liverpul. I 2007. su ponudili 360 miliona dolara, ali tada to nije bilo dovoljno.

PROČITAJTE JOŠ:

U slučaju da sada investitori iz Dubaija kupe klub, Liverpul bi bio treći tim iz Engleske koji je u vlasništu investitora iz pomenutog dela sveta. Njukasl je nedavno dobio vlasnike iz Saudijske Arabije, do Mančester Siti drži kraljevska porodica iz Abu Dabija.

Međutim, investitori iz Dubaija nisu jedini u priči. MMA borac Konor Mekgregor takođe je izrazio želju da kupi Liverpul, iako je poznato da je navijač Mančester junajteda.

„To bi bilo fantastično! Već sam tražio informacije o ovome čim sam čuo. Kakav preokret, kakav klub“, odgovorio je Mekgregor na pitanje navijača hoće li kupiti klub sa Enfilda.

Mekgregor je ranije želeo da kupi Čelsi, ali to toga nije došlo.

U konkurenciji za investiciju je i milijarder Džim Retklif koji je več vlasnik fudbalskih klubova Nice i Lozane i koji je izjavio kako mu je trenutni prioritet da Nica postane konkrent Pari Sen Žermenu u francuskom šampionatu. Zanimljivost je i da je Retklif navijač Mančester Junajteda, najvećeg rivala Liverpula.

Čekamo da vidimo kakav će biti rasplet situacije sa Liverpulom.

BONUS VIDEO Liverpul – Mančester siti 3:1 – Spektakl pripao „redsima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar