Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Odluka Nemanje Miletića, defanzivca Partizana, van fudbalskih klišea i u suprotnosti sa predrasudama koje vladaju o fudbalerima, da upiše Ekonomski fakultet u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici izazvala je veliku pažnju javnosti, a nakon što je položio prijemni ispit iskusni štoper je za Nova.rs govorio o akademskom usavršavanju.

Neposredno nakon što je objavljena rang lista na kojoj je Miletić zauzeo 53. mesto i sa 67,32 boda obezbedio finansiranje iz budžeta, za Nova.rs sumirao je utiske.

PROČITAJTE JOŠ

„Srećan sam i zadovoljan. Očekivao sam da ću položiti prijemni, spremao sam se. Duže vreme sam planirao da upišem fakultet i sad, tokom pauze, mi se ukazala prilika jer sam bio na Kosovu. Odlučio sam da probam nešto novo, dugo sam već zainteresovan za ekonomiju i samo je bilo pitanje kad ću uspeti da izdvojim vreme i izađem na prijemni“, rekao je Miletić.

Miletić; Foto: Partizan.rs/Printscreen

Štoper koji je nedavno produžio ugovor sa crno-belima do juna 2023. istakao je da bi najviše voleo da spoji fudbal i ekonomiju.

„Smatram da je neophodno razmišljati o budućnosti, pet, deset godina unapred. Fudbaleri imaju dovoljno vremena uz sve obaveze da rade i na svom usavršavanju van terena, posebno jer su vrlo retke situacije da se materijalno obezbede da ne moraju da rade tokom ostatka života. Nisam preveliki ljubitelj matematike, ali tek u trećoj godini se bira smer pa mi se možda promene i interesovanja. Plan mi je da povežem ekonomiju i fudbal, možda kroz menadžerske vode ili nešto slično, videćemo“.

Miletić je naglasio da mu je dodatni motiv da razbije predrasude o fudbalerima.

„Stigle su brojne čestitke, od saigrača, prijatelja, poznanika. Mnoge saigrače je i iznenadila odluka, ali verujem da ih je i navela na razmišljanje o sličnom koraku. Ipak, ovo je samo prvi stepenik, tek mi slede izazovi“, rekao je Miletić za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare