Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Španac je veoma zadovoljan.

Trener Arsenala Mikel Arteta bio je impresioniran Leandrom Trosarom nakon pobede njegove ekipe na gostovanju Fulamu u Premijer ligi 3:0.

Belgijanac je igrao fenomenalno u toj utakmici i asistirao je za sva tri pogotka.

Pročitajte još

„Ako govorimo o smirenosti i u donošenju ispravne odluke u šesnaestercu… Kada mnogi igrači žure sa dodavanjem, on je suprotnost. Imao je tri asistencije, a mogao je i da postigne dva gola. Baš je bio impresivan“, izjavio je Arteta.

Nastup Trosara bio je pod znakom pitanja zbog povrede.

„Ne samo to, pre tri dana je doživeo povredu koja je mogla da mu oduzme sedam do deset dana, ali veoma je želeo da se vrati ranije – doktori su radili naporno kako bi ga spremili. Bio nam je potreban danas, i on je napravio razliku“, dodao je trener.

Na teren se vratio i prvi napadač ekipe Gabrijel Žesus, nakon više meseci odsustva.

„Veliki vetar u leđa. Danas je bio prvi korak. Nismo znali da li je ovo prava utakmica da ga vratimo. Pre nekoliko dana mi je rekao da oseća da mu još nešto nedostaje, ali dan pre utakmice sam ga pogledao u oči i rekao mi je: ’Spreman sam’. Bila je prilika da ga ubacimo – deluje slobodno i spremno, odmah je stvorio dve velike šanse. Sjajno je što se vratio. Moraće da zaradi mesto, kao i u svakom drugom timu, imamo različite vrste igrača, ali dobro je imati takav problem“, dodao je španski stručnjak.

Arsenal grabi ka tituli u Premijer ligi. „Tobdžije“ su lideri na tabeli posle 27 kola, sa pet bodova više od najbližeg pratioca Mančester sitija.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar