Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Siniša Mihajlović, trener Bolonje, žestoko je kritikovao odluku da glavni sudija Federiko la Penja isključi Erona Hikija u 30. minutu susreta u remiju njegovog tima sa Sasuolom (1:1).

„U ovom trenutku najviše osećam bes. Kada se igralo 11 na 11, dominirali smo. Crveni karton je sve promenio, ali smo se dobro branili i gotovo da nije bilo rizika“, rekao je Mihajlović za „DAZN“.

PROČITAJTE JOŠ

Žestoko je kritikovao odluku da njegov tim tako rano ostane bez igrača u polju.

„Ne mogu da razumem kako sudija nije sudio ni faul, a onda je to promenio nekoliko minuta kasnije u crveni karton. Ne shvatam. Imali smo sličnu situaciju sa Samirom kada smo igrali protiv Udinezea, njegova noga je bila prava i nije bio ni žuti karton. Niko se nije žalio na faul, sve je urađeno preko VAR. Drago mi je da smo pokazali da smo tim i da smo se borili do kraja“, objasnio je naš strateg.

Mihajlović je objasnio da ekipa mora dodatno da unapredi igru sa desetoricom igrača.

„Imali smo 10 igrača i protiv Udinezea dugo i primili smo gol u nadoknadi. Moramo da unapredimo igru sa desetoricom, ali nadam se da se to neće dešavati često. Dobro smo se branili sa 10 igrača i Sasuolo je imao nekoliko udaraca sa distance, gol koji smo primili je bio ambiciozan pokušaj i odbijena lopta.“

Srpski strateg žali za propuštenim šansama da protiv Sasuola osvoje čitav plen dva puta ove sezone.

„Način na koji smo pripremali meč i kako smo započeli susret… Uradili bismo više da nismo dobili crveni karton. Ostaje žal, posebno jer smo prošli put protiv Sasuola imali 3:1, pa izgubili sa 4:3. Mogli smo da imamo šest bodova protiv njih, a dobili smo jedan. To je fudbal. Istina je da nam je nedostajao pravi stav protiv Beneventa, pa sam pokazao igračima video snimak danas pre utakmice ukazujući im na razliku između dobre igre i pobedničkog mentaliteta. Nije fizički, nije taktički ili tehnički, to je psihički stav“, završio je Mihajlović koji ove subote slavi 52. rođendan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar