Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Trener Bolonje Siniša Mihajlović u intervjuu za list "Gazeta delo Sport" otkrio je da je iz Bolonje prebačen u Rim zbog opasnosti od koronavirusa.

Poznato je da je srpski stručnjak u procesu lečenja od leukemije, a u razgovoru sa novinarom italijanskog lista ispričao je kako se nosi sa pandemijom u Italiji, kao i šta je sve prošao tokom procesa lečenja.

„Sve mogu da razumem pa da i mnogima nije lako i da im deluje da su žrtve, ali za mene su mere predostrožnosti veoma lake za praćenje. Mesec dana sam proveo u bolničkoj sobi u devet kvadrata, primao infuziju i bio zakačen za cevčice i aparate. Čak ni prozor nisam mogao da otvorim. Da li zaista mislite da mi je problem da budem sa porodicom kod kuće ili da izađem na terasu na cigaretu?“

„Posle dva rata, bombi koje su padale i mogle da mi unište kuću, policijskih sati, da li mislite da je zaista problem ako ste kod kuće, uz televizor ili knjigu ili da setite na terasi sa cigaretom u ustima? Posle nekoliko meseci u bolnici biti kod kuće je velika privilegija“, izjavio je Siniša.

Na ulicama italijanskih i drugih evropskih gradova, sada često možete sresti ljude sa zaštitnim maskama. Siniša ih je nosio mesecima.

„Nosio sam ih nekoliko meseci. Nisam se grlio ni sa kim, niti rukovao. Nisam preterano društven, tako da nisam morao da menjam navike. Kroz šalu sam rekao da bih ovakvu predostrožnost ostavio bar pet godina. Šalu na stranu, ne potcenjujem opasnost od virusa, on će se iskoreniti, ali ne potcenjujem ni nervozu onih koji nisu navikli da budu u izolaciji“, dodaje Mihajlović.

Veliki je spektar tema o kojima je govorio. O stanju u Seriji A, pre svega i meču Juventusa i Intera.

„Juventus je i dalje najbolji, oni ne gube takve utakmice. Videli smo to i u prethodnom njihovom okršaju. Inter je doveo mnogo igrača, ali i dalje zaostaju za Juventusom. Bez obzira što je Juventus slabiji nego prošle godine, a Inter bolji, jaz je i dalje veliki. Lacio takođe ima izuzetnu sezonu“, smatra srpski trener.

PROČITAJTE JOŠ:

Bolonja je uradila lavovski deo posla, sigurna je u Seriji A, a nije izgledalo da će im biti tako sa svim problemima sa kojim su se suočili.

„Imali smo mnogo odsutnih igrača. Ne znam zašto, imamo najviše dobijenih kartona na svetu. Nije baš da u timu imamo 11 Mihajlovića koji igraju prljavo! Znam i da je sudijama lakše da daju karton mlađim, nego iskusnim igračima, ali nas kao da jedva čekaju za kartone. Svaku utakmicu dobijemo tri ili četiri kartona i onda ih je mnogo pod suspenzijom. Protiv Udinezea nam je nedostajalo 11 igrača. Ceo tim! A problem je kada nam nedostaje samo nekolicina igrača“.

Kaže da ga nije iznenadila eliminacija Liverpula u Ligi šampiona.

„Bilo je za očekivati da se Klopov Liverpul oklizne. Pre svega po nekoj verovatnoći velikih brojeva. Odigrali su neponovljivu sezonu u Ligi šampiona, došli na korak od osvajanja. Toliko godina su jurili tu titulu u Premijer ligi… A igranje protiv Simeoneovog Ateltika u Ligi šampiona je uvek teško“, dodaje Mihajlović.

Ima i jasnu viziju ko je favorit za trofej ako se takmičenje uopšte bude nastavilo, o čemu će u utorak odlučivati Izvršni komitet UEFA.

„Atalanta je postigla osam golova protiv Valensije, zaslužili su da se nađu u četvrtfinalu. Mogu i dalje. Ipak, moj favorit da ide do finala je ekipa Mančester sitija“, zaključio je trener Bolonje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram