Hrvatska vs Argentina Foto:REUTERS/Kai Pfaffenbach

Teško će ovo pasti navijačima.

Reprezentacija Argentine je odigrala jedan od svojih najboljih mečeva u novijoj istoriji i u polufinalu Mundijala deklasirala Hrvatsku sa 3:0.

Plesao je Lionel Mesi po terenu i još jednom oduševio svet svojim potezima, a naročito prodorom i asistencijom kod trećeg gola.

PROČITAJTE JOŠ

U ranim jutarnjim satima na stadionu Lusail, oko 2:20, kako navodi španska „Marka“, Lionel Mesi je okupljenim novinarima posvetio pet minuta. Komentarišući pobedu protiv Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru, otkrio je i da je ovo poslednje Svetsko prvenstvo na kojem nastupa.

Mnogi su se nadali da 35-godišnji argentinski genije ima volje, želje i snage za još jedan nastup na svetskim šampionatima, ali to se neće desiti i Katar mu je poslednja šansa za svetsku titulu.

„Ponosan sam što ću završiti karijeru na svetskim prvenstvima nastupom u finalu. Neverovatno je šta se dešava. U nedelju igram poslednji meč na svetskom prvenstvu, sledeće takmičenje je daleko. Nadam se da ću ga završiti na najbolji mogući način“, rekao je Mesi.

On se osvrnuo i na meč sa Hrvatskom.

„Uživam i osećam se dobro, spreman za svaku utakmicu. Žrtvujemo se. Morali smo da igramo produžetke protiv Holandije i nije bilo lako. Stigli smo umorni, ali smo smogli snage i odigrali ozbiljnu utakmicu.“, rekao je on.

Onda je otkrio i ključ pobede.

„Dobro smo se pripremili. Znali smo da će Hrvatska imati loptu u svom posedu jer ima dobre igrače na sredini terena, ali smo znali i da ćemo imati svoje šanse. Pored toga što je ova reprezentacija jaka , takođe je veoma inteligentan i zna da čita situacije tokom meča. Dobro smo se pripremili i srećan sam.“

Argentina će u nedelju igrati u velikom finalu sa pobednikom meča Frnacuksa-Maroko i to će biti poslednji put da gledamo Mesija u dresu Argentine na Mundijalima.

Zato nam ostaje da uživamo u trenucima magije ovog vanvremenskog sportiste.

BONUS VIDEO Argentinci luduju: Bez Dijega Maradone ni na plažu