Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Veliku ulogu igra Dejvid Bekam.

Lionel Mesi, fudbaler Pari Sen Žermena i argentinski reprezentativac, tajno pregovara sa Interom iz Majamija, koji je u vlasništvu Dejvida Bekama, otkriva britanski „Atletik“.

Mesi ima ugovor sa šampionom Francuske do kraja sezone, što znači da u letnjem prelaznom roku može da pređe gde god bez obeštećenja.

PROČITAJTE JOŠ

Britanski mediji podsećaju da argentinski fudbaler još nije odlučio u kojem će klubu igrati naredne sezone. Čelnici PSŽ su već nekoliko puta ponudili produženje ugovora, a predsednik Barselone Ðoan Laporta izjavio je nedavno da katalonski klub ima moralni dug prema Mesiju i želi da Argentinac kod njih završi igračku karijeru.

Međutim, „Atletik“ prenosi da Mesi već mesecima tajno pregovara sa Interom. Izvor blizak čelnicima kluba navodi da je rukovodstvo kluba iz Majamija uvereno da može da ubedi Argentinca da nastavi karijeru u MLS.

Mesi je više puta izjavio da mu je prioritet predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru i da će po završetku Mundijala objaviti gde će igrati.

Ove sezone odigrao je 17 utakmica i postigao 12 golova uz 13 asistencija. On je 2021. stigao u PSŽ, pošto je prethodno 21 godinu igrao u Barseloni sa kojom je osvojio 34 trofeja.

Za Inter iz Majamija Francuz Blaz Matuidi i bivši engleski reprezentativac Kiran Gibs, dok se Gonzalo Iguain nedavno penzionisao.

Inter je u osmini finala plej-ofa MLS poražen od Njujorka 3:0.

BONUS VIDEO Top 5 golova 10. kola Bundeslige 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar