Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Najčitaniji španski list "Marka" objavio je ove subote ekskluzivnu informaciju da Lionel Mesi ostaje u Barseloni.

Iako se gotovo godinu dana nagađa gde bi Argentinac mogao da nastavi karijeru, deluje da će ostati u Kataloniji.

PROČITAJTE JOŠ

„Izvori iz Barselone uveravaju nas kako je Mesijev ostanak i po isteku ugovora ovog leta najizglednija opcija i da je Leo daleko bliži ostanku nego odlasku. Kontaktirali smo i ljude bliske Mesiju, a oni nam govore isto, samo to kažu ovako: Do pre par meseci njegov odlazak činio se izvestan, ali sada se situacija radikalno promenila“, piše „Marka“.

Dali su i objašnjenje zbog čega je Mesi odlučio da promeni odluku.

„Mesi je ogorčen što čelnici Pari Sen Žermena govore da će ga dovesti, kao i kada se na naslovnim stranama francuskih medija video u dresu prvaka te zemlje. Razlog je što nikada nije bio u kontaktu s PSŽ, a odbio je sve menadžere koji su mu dolazili s ponudama ostalih klubova. Dalje, njegov otac Horhe, koji mu vodi karijeru, već je dugo u Argentini i nema nikakvog kontakta s klubovima zainteresovanim za Lea.“

Do promene je došlo sa odlaskom omraženog predsednika Barselone Đozepa Marije Bartomeua. Njegov naslednik će biti poznat za osam dana, a svaki od kandidata je najavio da će najpre sesti sa Mesijem da bi ga nagovorio da produži ugovor i ostane sa Barselonom.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Mesi je, kako piše „Marka“, spreman da pristane u Barseloni i za nešto manje novca, u slučaju da ima garancije da će Barselona imati tim za španski i evropski vrh.

„Najvažnija za donošenje Leove odluke bit će prezentacija projekta nove Barselone, koju će mu izneti novi predsednik, pri čemu Mesi insistira na dolasku istinskih pojačanja. Prvi među njima je njegov sunarodnik i saigrač iz reprezentacije Serhio Aguero, a zatim i Žoržinjo Vajnaldum. Obojica su lako dostižni jer dolaze bez odštete“, otkriva „Marka“

Naravno, spisak želja se ne završava tu, ali u ovom momentu Barselona nema novac da otkupi Erlinga Brauta Holana, Matjasa de Lihta i Žle Kundea, koji bi koštali pravo bogatstvo.

„U svakom slučaju, garancija da će Barselona dovesti istinska pojačanja biće ključ Mesijeve odluke o ostanku“, završava „Marca“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar