Lionel Mesi
Lionel Mesi; Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Mesi najbolji među najboljima.

Poznati časopis „90 min“ sastavio je listu od 50 najboljih fudbalera u istoriji. Neka imena će vas možda iznenaditi.

Pročitajte još

Lionel Mesi koji je do nedavno vodio svoju Argentinu do treće titule šampiona sveta, nalazi se na prvom mestu ove liste, kao najbolji fudbaler u istoriji. Po obrazloženju portala, kapitenu „gaučosa“ je trebalo osvajanje „boginje“ kako bi se učvrstio na prvom mestu liste najboljih fudbalera. Mesi je šest puta osvajao „Zlatnu loptu“, u svojoj najboljoj sezoni postigao je 91 gol (2012. godine).

Ali ono što je do pre samo nekoliko dana izdvajalo Diega Armanda Maradone od zvanično najboljeg igrača Mundijala u Kataru je upravo titula svetskog šampiona, ali sada je fudbaler Pari Sen Žermena ostavio iza sebe još jednu argentinsku legendu, na drugom mestu. Pele je treći, zatim sledi Franc Bekenbauer čije prisustvo na četvrtom mestu za neke predstavlja iznenađenje. Ipak, on je, prema „90 min“, najkompletniji fudbaler ikada, čovek koji je bio zadužen za gotovo sve segmente igre.

Foto: EPA/Frank May

Jedan je od dva defanzivca koji su osvajali „Zlatnu loptu“.

Dva puta je bio najbolji fudbaler godine, 1972. i 1976. godine. Johan Krojf i Ronaldo Nazario nalaze se na petoj i šestoj poziciji. Zinedin Zidan zauzima sedmu poziciju, a ispod njega je Kristijano Ronaldo. Jedno od većih iznenađenja, po mnogima, jeste i to što je Ronaldinjo tek na 26. mestu. Na listi od sadašnjih igrača tu su još Luka Modrić (29. mesto), Luis Suarez (34.), Đanluiđi Bufon (37.) i Kilijan Mbape (45) koji je već sada, sa 23 godine u društvu najboljih.

Osvojio je titulu šampiona sveta sa Francuskom 2018. godine, ove je bio vicešampion sa svojom reprezentacijom, najbolji je i strelac Mundijala u Kataru.

BONUS VIDEO Navijač skočio sa mosta tokom slavlja u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar