Mesi i Ronaldo
Mesi i Ronaldo Foto:EPA/Alejandro Garcia

Bio bi to najzvučniji napadački triling u istoriji fudbala.

Zvuči kao film naučne fantastike, ali nije u potpunosti neizvodljivo. Leo Mesi, Kristijano Ronaldo i Karim Benzema bi naredne sezone mogli da zaigraju u istom klubu i to zaobilaznim putem.

Oni bi prema nagađanjima britanskih medija mogli da budu napadački trojac Njukasla sledeće godine što je ono čega su se mnogi klubovi plašili. Oni bi dres popularnih „svraka“ mogli da obuku tako što bi došli na pozajmicu a za sve je kriva vlasnička struktura engleskog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Javni investicioni fond Saudijske Arabije drži 80 odsto akcija Njukasla i nedavno su postali vlasnici i Al Nasra, Al Atihada i Al Hilala, gde u svojim rukama imaju 75 odsto akcija.

Kristijano Ronaldo je već neko vreme član Al Nasra, dok će Benzema biti novi igrač Al Itihada. Pominjalo se prethodnih dana da bi Leo Mesi mogao u Al Hilal, a u Engleskoj smatraju da ne postoji način da se spreči njihov dolazak u Njukasl ukoliko se odluče za takav potez.

Međutim, klubovi u Premijer ligi su se još ranije pobunili da bi „svrake“ ovako mogle da krše finansijski fer-plej, pa je suvlasnik kluba Džejmi Ruben nedavno poručio da neče kršiti propise na ovaj način.

Ostaje da se vidi da li ćemo naredne sezone biti svedoci istorije.

BONUS VIDEO Promašaj Alea sa 11 metara u najvažnijoj utakmici Borusije u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare