Foto: instagram.com

Ako je neka dilema postojala, više je nema - Lionel Mesi postaće novi fudbaler Pari Sen Žermena u koji dolazi kao slobodan igrač.

Jedan od najvećih transfera, ne ovog leta, već u istoriji fudbala je na pomolu. Legendarnom Argentincu je istekao ugovor sa Barselonom, što je ispraćeno veoma emotivno i uz suze jer La Liga usled finansijskog fer-pleja zabranila produžetak saradnje.

PROČITAJTE JOŠ

Mesi nije dugo vagao, rešio je da pređe u PSŽ i do kraja ovog utorka bi svi detalji trebalo da budu poznati, a već u sredu se očekuje i promocija.

Jedan od najboljih u istoriji dogovorio je sve sa Parižanima, sa kojima će potpisati ugovor do juna 2023. godine, uz opciju produžetka do 2024, što će i klub uskoro objaviti.

Mesi će zarađivati 25 miliona evra po sezoni, plus bonusi, pa kako prenosi Fabricio Romano, stručnjak za transfere, moguće je da će na godišnjem nivou prihodovati čak i 35 miliona.

Pregovore je PSŽ vodio direktno sa Mesijem i njegovim ocem Horheom, a sve je počelo prošlog četvrtka kada je Barselona zvanično objavila da će doći do rastanka.

Takođe se navodi da je Mesi u aprilu odbio ponude PSŽ i Mančester sitija jer je zaista želeo da ostane u Barsi, što je i sam poručio. Navodno je veliku ulogu u prelasku odigrao i Nejmar, sa kojim će Argentinac opet igrati.

„Tako je, Mesi će danas potpisati za PSŽ“, otkrio je Leov otac Horhe i otklonio i poslednju dilemu oko novog kluba.

BONUS VIDEO: „A sad adio“ i suze Dejana Savića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar