Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Čini se da je slučaj rešen

Mejson Grinvud, mladi talenat engleskog fudbala i krilni napadač Mančester junajteda, oslobođen je optužbi za silovanje i nasilni napad na devojku 2021. godine, javljaju engleski mediji.

Grivud je prvi put uhapšen u januaru prošle godine nakon što je policija upala u njegovu vilu, a slučaj nije rasvetljen sve do sada.

PROČITAJTE JOŠ:

Grinvudova devojka Harijet Robson objavila je video snimak na kom je, krvavog lica, optužila Junajtedovog napadača da ju je fizički i seksualno zlostavljao. Ovaj 20-godišnjak je navodno od nje tražio da spava sa njim, a nakon što je ona odbila seks, Grinvud je poludeo, da bi je potom pretukao.

Mančester junajted je zbog ovoga suspendovao Grinvuda na neodređeno vreme, ali je on i dalje primao platu, piše „Sun“. Pored toga, njegov lik povučen je iz video igrica i zaustavljena je prodaja njegovih dresova.

Prvo suđenje Grinvudu bilo je u novembru, a sada je tužilaštvo odbacilo optužbe, što je potvrdio i njegov portparol.

„Dužni smo da držimo slučajeve pod stalnim pregledom. U ovom slučaju kombinacija povlačenja ključnih svedoka i novog materijala koji je izašao na videlo, značilo je da više nema realnih izgleda za osudu“, rekao je portparol tužilaštva.

Ova odluka je objašnjenja svim stranama, a u izjavi portparola se navodi i da se sve žene i devojke i dalje ohrabruju da prijave nasilje i da će svaki slučaj biti istražen.

Grinvud je bio i u zatvoru u dva navrata, ali je pušten uz kauciju i nije se pojavljivao u javnosti.

Za prvi tim Mančester junajteda odigrao je 129 utakmica i postigao je 35 golova, prošao je sve omladinske selekcije Engleske, a za prvi tim debitovao je 2020. godine, pod komandom Gereta Sautgejta.

Ostaje da se vidi kakvi će biti naredni potezi Junajteda, ali i Grinvuda kome je deo karijere upropašćen i pitanje je da li će se uopšte baviti sportom nakon svega što se desilo.

„Mančester junajted ponavlja svoju snažnu osudu nasilja bilo koje vrste. Kao što je ranije saopšteno, Mejson Grinvud neće trenirati ili igrati za klub do daljnjeg“, stajalo je u saopštenju Junajteda u februaru prošle godine.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar