Kilijan Mbape
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Šok za navijače PSŽ-a.

Iako se činilo da je potpisom novog ugovora sa Pari Sen Žermenom stavljena tačka na sagu oko statusa Kilijana Mbapea, nakon najnovijih događaja u Parizu čini se da je ona zapravo samo pauzirana.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je preneo francuski L’Ekip, Mbape navodno pokušava da pronađe način da raskine ugovor sa timom sa „Parka prinčeva“ kako bi već u januaru mogao da napusti klub, a glavni razlog je Tviter. Tačnije, tviter botovi.

Naime, francuski mediji predvođeni Mediapart-om, Le Parisijenom i L’Ekipom došli su do saznanja da je PSŽ angažovao „digitalnu vojsku“ kako bi na društvenim mrežama kreirali „plimu“ koja odgovara klubu, a jedan od načina bilo je i kritikovanje bilo igrača bilo medija koji su u tom trenutku smatrani nepodobnim.

To su na svojoj „koži“ osetili Adrijen Rabio, Antero Enrike i konačno Mbape nakon prvobitnih navoda da nešto ne štima u odnosu njega i samog kluba. Mbape je, kako je navedeno, gotovo momentalno po objavi ove informacije angažovao advokate sa jednim ciljem – pronaći način da ugovor bude raskinut, a on klub napusti već u januaru.

Pojedini mediji idu toliko daleko da pišu da je Mbape navodno spreman i da plati kako bi dobio slobodne papire.

Više bi trebalo da bude poznato u narednim nedeljama, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi Mbape prolećni deo sezone dočekao u dresu nekog drugog tima – trenutno je najveći favorit Liverpul, ali tu je i Real iz Madrida, koji uprkos svemu verovatno ne bi propustio šansu da dovede fudbalera Mbapeovog kalibra.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

 

Komentari

Svi komentari (0)