Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kilijan Mbape je na prodaju, poznato je i koliko će koštati njegova sloboda i napuštanje Pari Sen Žermena.

Kako prenose francuski listovi „Lekip“ i „Parizjen“ mladi fudbaler bi uskoro trebalo da napusti „Park prinčeva“. U Pari Sen Žermenu veruju da će za njegovu slobodu dobiti 200 miliona evra, čak 20 više nego što je plaćen Monaku pre četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ

Francuski listovi pišu da je do ovakve odluke došlo jer Mbape mesecima unazad izbegava da produži ugovor, koji se završava u leto 2022. godine.

Francuski velikan je odlučio da ovako postupi jer je ovaj prelazni rok poslednji trenutak da u potpunosti naplati odlazak zvezde. Na zimu bi neko mogao da se dogovori sa njim za upola te sume, dok bi sledećeg leta bio potpuno slobodan.

„Lekip“ je preneo i šta se dešavalo iza zatvorenih vrata.

„Na nekoliko poslednjih sastanaka tokom pregovora oko produženja ugovor PSŽ je Mbapeu nudio novi ugovor na četiri ili pet godina, te platu u skladu sa teškom situacijom izazvanom koronavirusom, ali Mbape je stalno tražio još vremena da razmisli. Vremena je sada jako malo, a njemu to ne znači mnogo“, pisalo je u članku ovog lista.

Smatra se da postoje dve velike prepreke u njegovom ostanku. Prva je što traži duplo veću platu od one koju ima. Trenutno zarađuje oko 17,5 miliona evra, a za produženje traži 35, kako bi se izjednačio sa Nejmarom na trećem mestu najplaćenijih fudbalera.

Druga stvar je što francusko prvenstvo više ne vidi kao izazov i mestu gde može da se razvija i napreduje. Het-trik protiv Barselone samo ga je uverio u to da je vreme za odlazak i da iz nedelje u nedelju igra sa najboljim timovima, a ne samo u Ligi šampiona.

Zbog toga se očekuje da obuče dres Real Madrida, Liverpula ili Mančester sitija. Ipak, ostaje da se vidi ko je spreman da udovolji njegovim velikim finansijskim zahtevima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar