Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Novac zaista ne može da kupi sve.

Kada je u maju na zvaničnom sajtu Pari Sen Žermena objavljena vest da je Kilijan Mbape prihvatio ponudu koju je zaista bilo nemoguće odbiti, činilo se da je stavljena tačka na jednu od najvećih fudbalskih transfer saga u novijoj istoriji.

PROČITAJTE JOŠ...

Francuz je odabrao PSŽ, „zatvorio“ sebi vrata Real Madrida i dobio neke neverovatne benefite.

Mbape je, uz platu i sve prateće dobitke (ukupno bi od PSŽ-a trebalo da inkasira preko 330 miliona evra) dobio deo vlasništva kluba, kao i status čoveka koji će se pitati za gotovo sva pitanja u klubu – od prodaje igrača, preko izbora sportskog direktora do izbora trenera.

„Vrlo sam srećan što nastavljam ovu avanturu, što ostajem u Francuskoj, u mom gradu. Oduvek sam govorio da je Pariz moj dom. Nadam se da ću nastaviti da radim ono što najviše volim, a to je da igram fudbal i da osvajam trofeje“, rekao je Mbape nakon potpisanog ugovora.

Tri meseca kasnije stvari su počele nezadrživo da idu u neželjenom smeru. Da nešto ne štima pokazala je situacija sa meča protiv Monpeljea. Vitinja je krenuo u kontru, uposlio Lionela Mesija u momentu kada je Mbape, koji se ruku na srce nalazio daleko ispred ostalih, vikao da čeka loptu, zbog čega je mladi Francuz digao ruke i prosto odustao od daljeg učešća u napadu.

A onda je počelo da se odmotava klupko…

Kako je preneo brazilski portal TNT, ovo je bila tek kulminacija nezadovoljstva koje postoji kod Mbapea od početka sezone iz nekoliko razloga. Pre svega, Mbape smatra da mu je narušena moć u timu u kom želi da bude najveća zvezda, što se pokazalo i na istom meču protiv Monpeljea, kada je Nejmar odbio da mu dopusti da šutira penal nakon što je jedan promašio.

Odmah nakon meča Nejmar je na društvenim mrežama „lajkovao“ dve objave u kojima je Mbape kritikovan, zbog čega je Francuz izgubio živce, pa je uprava kluba morala da organizuje sastanak „zaraćenih strana“. Iako je Mbape dobio neverovatne uslove, Nejmar je početkom sezone potvrdio ulogu lidera tima, igra više nego sjajno što ne prija Mbapeu koji je navodno tražio ne samo da šutira sve penale, već da bude primarna meta u napadima koji bi mogli da rezultiraju golom, i da, što je izazvalo najviše negodovanja među saigračima, ne učestvuje u odbrani. Tačnije, da mora da trči samo kad on pomisli da je potrebno.

Sve to je dovelo do neke vrste izolacije u svlačionici zbog čega se Mbape, navodno, oseća povređeno, a to je otišlo toliko daleko da je, kako prenosi španski „AS“ pozivajući se na svoje izvore, bliskim prijateljima rekao da se „gadi PSŽ-a“.

Saga je bila gotova, dobili smo sapunicu sa primesama trilera. Ostaje nam da vidimo kako će se dalje razvijati situacija…

BONUS VIDEO Erling Holan se obrukao, promašaj karijere Norvežanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar