Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Brazilac je neočekivano postao jedan od najboljih fudbalera u Srbiji.

U nestvarno dobroj formi trenutno igra napadač Partizana Mateuš Saldanja i trenutno je najbolji strelac Superlige Srbije sa devet golova.

Pored toga, Brazilac je dodao i tri asistencije i jasno je zbog čega su crno-beli na prvom mestu domaćeg prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je došao na mala vrata, Saldanja je uspeo da postane prva uzdanica trenera Igora Duljaja koji je zaslužan za njegov dolazak.

Već u prva dva meča, protiv TSC-a i Vojvodine, Brazilac je postigao dva gola i crno-beli su već tada znali da su pogodili „džekpot“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ipak, usledio je mali pad u formi u ujedno najtežemm periodu za Partizan ove sezone. Ispali su iz Evrope, a sve to je ispraćeno velikim haosom unutar kluba.

Posle prve reprezentativne pauze Saldanja se vratio u formu sa starta sezone i od 3. septembra brzonogi napadač je na učinku od šest golova i tri asistencije.

Ima mali problem sa temperamentom Brazila i veliki broj žutih kartona dobio je na prilično nesmotren način.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Saldanja je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, a crno-beli su morali da plate Bakuu obeštećenje od 1,3 miliona evra čime je postao treći najskuplji igrač u istoriji kluba.

Skuplji su bili samo Umar Sadik i Sejduba Suma.

Partizan je ovog leta prodao Rikarda Gomeša, napadača koji je u dva boravka u crno-belom dresu odigrao tri sezone i u proseku u svim takmičenjima postizao u proseku 30 golova po sezoni.

Prošle godine je postigao 28 golova – 19 u prvenstvu i devet u Evropi i uz sve to dodao sedam asistencija.

To je na neki način uspeo da nadomesti Saldanja, ali mora se reći da je mogao i dosta više. Brazilac gotovo da na svakom meču ima po jednu promašenu veliku šansu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dobrim kretanjem ulazi u veliki broj prilika i zbog toga je uspeo da postigne ovaj broj golova.

S razlogom su strepeli „grobari“ kada je Saldanja potpisao, jer je u čitavoj karijeri postigao 16 golova, 12 manje nego, Rikardo prošle sezone.

Ilustracije radi, ako uporedimo učinak Saldanje koji je pre početka ove sezone, sa već solidnih 24 godina u karijeri, postigao samo 16 golova i donedavno startnog štopera Igora Vujačića koji je kao defanzivac u karijeri do sada postigao 21 gol, iako četiri godine stariji, ali ipak štoper, onda je tada njegov dolazak imao malo smisla.

View this post on Instagram

A post shared by @prtzn.skaut

Brazilac ima najefikasniji start sezone od svih stranaca koji su do sada igrali u Partizanu. Prestigao je i Klea i Leonarda, ljubimce „grobara“.

Partizan naredni meč igra u ponedeljak na zatvaranju 14. kola Superlige Srbije. Rival će im biti Novi Pazar pred praznim tribinama stadiona u istoimenom gradu.

BONUS VIDEO Navijači Partizana u Ubu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar