Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac Lotar Mateus izjavio je da će Bajer iz Leverkuzena da osvoji šampionsku titulu u Bundesligi.

Leverkuzen je pre dva dana na svom terenu pobedio Bajern 3:0 u 21. kolu Bundeslige. Klub iz Leverkuzena je trenutno prvi na tabeli sa pet bodova više od Bajerna.

PROČITAJTE JOŠ

Mateus je rekao da je Bajern izgubio u najvažnijoj utakmici sezone u Bundesligi.

„Leverkuzen je zasluženo pobedio, Bajern nije imao nikakve šanse. Teško mi je da to kažem, ali Bajern nema nikakve šanse da osvoji titulu u Bundesligi. To se odavno nije dogodilo. Bio sam veoma iznenađen što Bajern nije koristio u igri zvezde koje imaju Bajernov DNK. Da sam ja Tomas Tuhel oslonio bih se na Matijsa de Lihta, Džošuu Kimiha i Tomasa Milera, posebno na meču u Leverkuzenu“, napisao je Mateus u kolumni za nemački Skaj sports.

Miler i Kimih su meč sa Leverkuzenom počeli na klupi za rezerve, a u igru su ušli u 60. minutu. De Liht nije igrao protiv Bajerna.

Mateus (62) je igrao za Bajern od 1984. do 1988. i od 1992. do 2000. godine.

„Siguran sam da će Leverkuzen da bude šampion Nemačke i ako ovako nastave da igraju, to će da bude više nego zasluženo. Tuhel? Sigurno je da će posle ovog poraza da bude nekih internih razgovora u Bajernu“, naveo je nekadašnji fudbaler Bajerna.

Mateus je istakao da je Tuhel napravio veliki broj grešaka na meču sa Leverkuzenom.

„Poznato je da u svlačionici Bajerna ima nezadovoljnih igrača. Lošu atmosferu stvaraju eksperimenti kao što igrač od 70 miliona evra ostane na klupi, iako je u top formi, jer prednost ima novi igrač koji bi trebalo da bude pojačanje. Trener može da iritira, ignoriše ili zanemari svlačionicu, ali onda mora ubedljivo da pobedi. Tuhel to nije uspeo. Situacija u Bajernu nije dobra, a rezultat toga se vidi na terenu“, zaključio je Mateus.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar