Foto: PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy / Alamy / Profimedia

Od odlaska u penziju Marija Mandžukića ne postoji napadač koji u pravoj meri uspeva da ga zameni u reprezentaciji Hrvatske. Sada je izbor još manji.

Marko Livaja, kapiten Hajduka iz Splita i jedan od najboljih igrača prvenstva Hrvatske, odlučio je da kaže „zbogom“ reprezentaciji.

PROČITAJTE JOŠ

Šuškalo se o tome i prethodnih meseci, ali je sada junak pobede nad Brazilom na Mundijalu u Kataru rekao da je bolje da se povuče. Livaja se nikada nije smirio, pa je uvredljivim pesmama i skandiranjem često vređao protivnike (najnovija je afera je bila nakon meča sa Rijekom), a to je jedan od razloga zbog kog ovaj fudbalski mađioničar nikada nije dotakao visine koje su mu se predviđale.

„Posle dugog razmišljanja odlučio sam da odem iz hrvatske reprezentacije o čemu sam pre ove objave obavestio Fudbalski savez Hrvatske. Selektoru i stručnom štabu sam zahvalan na vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvek će mi posebno u srcu ostati bronza iz Katara i atmosfera koja je vladala među saigračima, kao i radost u celoj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspeha“, napisao je Livaja.

Ipak, onda je dodao i ovo.

„Ponosan sam na svaki meč i želeo bih da fokus i pozitiva budu usmereni ka igračima. Nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sledeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspeh sada i u daljjoj budućnosti“

Livaja je tako dodatno smanjio manevarski prostor Dalića, a za reprezentaciju je nastupio 21 put i postigao četiri gola.

BONUS VIDEO Spektakularan gol Filipa Đuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar