Marko Jevtović u vazdušnom duelu; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

"Govore da ima i do 30.000 preminulih..."

Lazar Marković i Marko Jevtović, bivši igrači Partizana, a sada članovi Gazijantepa, na sreću su u vreme potresa bili sa porodicama u Antaliji. Jevtović za N1 kaže da fotografije ne mogu da pokažu razmere razaranja, da su mnogi gradovi sravnjeni sa zemljom.

Dan pre zemljotresa imali su utakmicu u Antaliji, pa su sa porodicama ostali tamo usled dobijenih slobodnih dana… Kaže i da se vraćaju u Srbiju gde će sačekati vesti o tome šta dalje.

PROČITAJTE JOŠ

„Na vezi smo sa ljudima koji su tamo i to što oni proživljavjau, to je kao iz filmova. Govore da ima i do 30.000 preminulih. Mnoge neke naše kolege sportisti su izgubili živote, gradovi su sravnjeni sa zemljom, putevi su porušeni“, kaže Jevtović za N1.

Dodaje i da su na vezi sa ljudima iz Gazijentepa koji im prepričavaju šta se dešava.

„Oni nemaju vode, nemaju hrane, spavaju po kolima uglavnom. Oni koji nemaju kola, ja ne znam, snalaze se. Gas je prekinut do svih tih gradova, struja je naravno ugašena u svim zgradama, niko ne sme da ulazi u zgrade, niko ne sme da uzme bilo šta iz zgrada koje su ostale čitave, tako da ne znam, jako je loša situacija“.

Jevtović više puta naglasio kako je fudbal, naravno, trenutno najmanje bitan.

„Bitno je da se ovo što pre završi, pošto imamo informacije da i dalje tlo podrhtava, i dalje se dešavaju zemljotresi, tako da dok se ovo ne smiri, sve ostalo je u drugom planu“, završio je srpski fudbaler ispovest iz Turske.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: „Dosta više“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar