Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Bivši fudbaler Juventusa Klaudio Markizio kandiduje se za mesto gradonačelnika Torina, prenela je italijanska štampa u četvrtak.

Italijani pišu da je Markizio uvek bio zainteresovan za društvena pitanja i da će kandidatura, ako se nešto ne promeni, samo biti potvrda te činjenice.

PROČITAJTE JOŠ:

Markizio je sportski bio deo „Pretorijanske grade“ koja je uzdigla Juventus od Serije B do hegemona u Seriji A, posle afere Kalčopoli sredinom prve decenije 21. veka.

Ukupno je proveo u Juventusu više od dve decenije (među seniorima je bio od 2005. do 2018), pre nego što je otišao iz kluba u Zenit.

Debitovao je kod Didijea Dešama 2006. sa 20 godina i na 389 takmičarskih utakmica dao 37 golova i podelio 40 asistencija.

Još 55 puta je odigrao mečeve za reprezentaciju Italije, a sa 35 godina se prebacuje u političke vode, dve godine po završetku karijere.

Kako javlja La Stampa Markizio će biti kandidat Demokratske partije. Ona se opisuje u medijima kao stranka levog centra i vladala je Torinom od 2001. do 2016. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar