Foto: Nova.rs

Fudbalski klub Crvena zvezda otvorila je svečanu ložu "Bora Kostić", imenovanu po jednoj od najvećih legendi crveno-belih.

Ideja je potekla od Odbora za istoriju i identitet, a tim povodom je organizovana i prigodna svečanost u muzeju srpskog šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Bora Kostić je za Zvezdu igrao 15 godina, do 1966. i sa njom je osvojio četiri šampionske titule. Triput je bio osvajač Kupa sa Zvezdom, sa njom je uzeo i prvu duplu krunu 1959, a domogao se i polufinala Kupa evropskih šampiona.

Ostao je upamćen u fudbalskim udžbenicima po golovima koje je postizao, jer je na 580 utakmica dao čak 539. Osim toga, nije zaboravljeno ni kada je stigao do zlata na Olimpijskim igrama 1960. sa reprezentacijom.

„Bora Kostić je bio igrač i trener u Crvenoj zvezdi, a pre svega čovek koji je fudbalsku igru pretvarao u ono što je najznačajnije – golove. Sumnjam da će iko postići ono što je on postigao u svom vremenu, toliko golova i godina provedenih u Zvezdi. Osim otvaranja lože sa njegovim imenom, doneta je odluka i da se uvede trofej ‘Bora Kostić’ za najboljeg strelca sezone“, rekao je Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde za klupski sajt.

To priznanje će dobiti Mirko Ivanić koji je postigao najviše golova u minuloj takmičarskoj sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar