Foto: EPA/KAI FOERSTERLING

Petorica fudbalera i članova fudbalskog kluba Valensija, među kojima su Ezekijel Garaj i Elijakim Mangala, pozitivni su na test koronavirusa i nalaze se u izolaciji, saopštio je klub sa "Mestalje".

Argentinac Ezekijel Garaj je prvi koji je bio pozitivan na testu, da bi kasnije bilo objavljeno da je isti slučaj i sa bivšim igračem Mančester sitija Elijakimom Mangalom.

Kako je takmičenje u Španiji u prekidu, igrači su u karantinu, a oglasili su se i na društvenim mrežama.

„Jasno je da je ova 2020. za mene počela loše. Ipak, sada se dobro osećam i moram da poštujem lekare i njihove savete, pa ću ostati u izolaciji“, poručio je Garaj preko Instagrama.

I Mangala je iskoristio priliku da se obrati javnosti.

„U ovom momentu osećam se dobro, ne pokazujem simptome povezane s virusom. Ipak, nalazim se kod kuće i nemam kontakt sa članovima porodice. Naučio sam da virus možemo da nosimo bez pokazivanja simptoma, zato svima preporučujem da poštuju mere i da izbegavaju kontakt sa drugim osobama, što je više moguće, čak i ako se osećate dobro“, rekao je Mangala, koji se svima zahvalio na porukama podrške.

U saopštenju Valensije dodaje se i da su „fudbaleri kod kuće i da su svi u klubu uvereni da će solidarnost, odgovornost i dobar duh pobediti pandemiju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram