Roberto Mancini, Roberto Manćini
Foto: EPA-EFE/Alessandra Tarantino

Italija je nakon remija sa Severnom Irskom 0:0 propustila šansu za direktan plasman na Mundijal u Kataru, pa će prolaz morati da potraži kroz kvalifikacije.

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini rekao je da je njegov tim trebalo da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo 2022. mnogo ranije, kao i da je uveren u plasman kroz baraž.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imali smo prilike da završimo kvalifikacije pre meča sa Severnom Irskom. Remi protiv Bugarske je bio ključan. Bilo je to u septembru i igrači nisu bili baš najbolje spremni. Ni dva promašena penala u dva meča sa Švajcarskom nisu nam išla u prilog. Ali ja sam siguran u plasman na Svetsko prvenstvo kroz baraž“, rekao je Mančini.

Aktuelni prvaci Evrope odigrali su u Belfastu nerešeno 0:0, sa domaćom reprezentacijom, i tako su kvalifikacije u Grupi C završili na drugom mestu sa 16 bodova, dok je Švajcarska osigurala plasman na Svetsko prvenstvo sa 18 bodova.

Italija je prethodni meč igrala protiv Švajcarske, a on je završen 1:1. Priliku da reši pitanje pobednika u 90. minutu imao je fudbaler Čelsija Žoržinjo, ali je bio neprecizan sa penala.

Prvak Evrope je u poslednjem kvalifikacionom ciklusu imao i velikih problema sa povredama, pa su ključne mečeve propustili Ćiro Imobile i Đorđo Kjelini.

Baraž mečevi za odlazak na Svetsko prvenstvo su na programu 24. i 25., odnosno 28. i 29. marta naredne godine.

Svetsko prvenstvo u Kataru igraće se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

BONUS VIDEO Najbolji momenti istorijske pobede Srbije protiv Portugala

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar