Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Uprava Mančester sitija razmatra opciju da pokrene tužbu protiv predsednika La Lige Havijera Tebasa posle njegovih optužbi da je reč o klubu iza kog stoje fiktivni sponzori.

Tebas se oglasio istog dana kada je Sud za sportsku arbitražu u Lozani doneo presudu u slučaju „UEFA protiv Mančester sitija“, a koji se ticao suspenzije engleskog kluba iz evropskih klupskih takmičenja u dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Sud je poništio odluku UEFA smatrajaući da je slučaj zastareo i da nema dovoljno dokaza, dok je klub kažnjen sa deset miliona evra zato što nije sarađivao u istrazi UEFA.

Tebas, koji rukovodi elitnim ligaškim takmičenjem u Španiji, izneo je niz optužbi na račun Mančester sitija nazvavši odluku suda „farsom“.

„Siti nije doveo igrače svojim sredstvima, kao što radi Mančester junajted. Oni potpisuju ugovore sa igračima uz pomoć petro-dolara, novcem koji dolazi od prodaje nafte u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Klubovi u Evropi iza kojih stoje države rade šta hoće, sa fiktivnim sponzorima i ugovornim pravima kao što je u slučaju Mančester sitija“, poručio je Tebas.

Na ove optužbe oglasili su se i čelnici kluba sa „Etihada“.

„Svesni smo šta je gospodin Tebas pričao još onog dana kada je Sud za sportsku arbitražu objavio odluku na osnovu naše žalbe. Ceo slučaj je sada prosleđen nađem pravnom timu kako bismo videli kakvu bismo akciju mogli da preduzmemo. Viđenja gospodina Tebasa o našem klubu su bez ikakvog osnova. Nezavisno telo je presudilo da je zabrana koju nam je izrekla UEFA bila pogrešna“, stoji u saopštenju Sitija.

To nije prvi put da su dve stane u sukobu. Siti je pre godinu dana poslao zvanično pismo Tebasu u kojem su ga upozorili zbog rečnika koji koristi u javnom obraćanju kada je priča o klubu i njegovim vlasnicima iz Abu Dabija.

U klubu veruju da je jedan od razloga što Tebas napada Siti i taj što su tamo Pep Gvardiola i nekoliko bivših igrača izvaničnika Barselone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar