Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Siti je u Norvežaninu dobio pravu napadačku bombu

Ofanzivac Mančester sitija Fil Foden hvalio je Erlinga Holana, koji je nedavno obukao dres „građana“.

PROČITAJTE JOŠ:

Holan je na debiju protiv Bajerna u prijateljskom susretu zatresao mrežu već u prvom poluvremenu, a očekuje se da se brzo navikne na sistem igre koji preferira Pep Gvardiola.

Foden je oduševljen dolaskom Holana, koji bi trebalo da bude prvi strelac ekipe naredne sezone. Engleski reprezentativac je odmah Norvežanina uporedio sa Serhiom Aguerom. Argentinac je u periodu između 2011. i 2021. godine postao najbolji strelac u istoriji Sitija sa 260 golova u svim takmičenjima.

„Erling seje strah pred golom protivnika. Svi znaju koliko on golova može da postigne, ali dolazi u potpuno novu ligu. Ovde je fudbal daleko brži i moguće je da će mu biti potrebno neko vreme da se navikne. Siguran sam da će biti nezaustavljiv kada pohvata konce“, izjavio je Fil Foden i dodao:

„Aguero je bio neverovatan, a Holan mu je sličan u smislu da može da zapreti golu protivnika na mnogo načina. Moramo da mu dajemo loptu na odgovarajućim pozicijama i biće veoma bitan igrač za naš tim naredne sezone. Sjajan je momak van terena, odličan dodatak timu. Veoma je skroman i duhovit, ali je i ambiciozan i željan trofeja“.

Foden je dvostruki najbolji mladi igrač Premijer lige, dok je Holan prošle sezone u dresu Borusije postigao 29 golova.

BONUS VIDEO Pogledajte golove Lids – Mančester siti 0:4

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar