Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su trofej u Liga kupu Engleske pošto su u finalu na "Vembliju" pobedili Aston Vilu sa 2:1 (2:1).

Tako su izabranici Pepa Gvardiole, koji su prošle godine trijumfovali na istom mestu posle penala pritiv Čelsija (4:3), po sedmi put osvojili trofej u ovom takmičenju.

Bio je to njihov treći uzastopni truijumf, pošto su i u sezoni 2017/18 bili bolji od Arsenala (3:0).

En Gazi u trećem i Serhio Aguero u desetom minutu zamalo nisu bili precizni, ali prvi gol postignut je nedugo posle promašaja Argentinca.

Igrao se 13. minut kada je mladi Fil Foden sjajno glavom vratio loptu na ivicu kaznenog prostora, tu je bio Serhio Aguero koji ovog puta nije promašio i Siti je poveo.

Foden je u 26. minutu mogao i sam da zatrese mrežu, ali četiri minuta kasnije posle kornera koji je izveo Ilkaj Gundogan, sjajno je skočio Rodri i udarcem glavom sa desetak metara poslao loptu u mrežu.

Uspela je Aston Vila do poluvremena da smanji prednost, bilo je to u 41. minutu, Mbvana Samata je sjajno centrirao, a Anvar El Gazi glavom prosledio loptu u desni ugao gola Sitija.

Izabranici Pepa Gvardiole imali su još nekoliko prilika u nastavku, ali nisu bili precizni, mogla je i Aston Vila do izjednačenja i produžetaka u 88. minutu kada je Bjorn Engels pokušao glavom, a golman Sitija Klaudio Bravo odbio loptu do stative posle čega je odbrana „građana“ reagovala i otklonila opasnost.

Sve u svemu, zaslužen trijumf Sitija koji je od 2013. godine uspeo da osvoji Liga put po peti put.

Aston Vila – Mančester siti 1:2 (1:2)

Stadion: „Vembli“. Gledalaca: 82.145. Sudija: Li Mejson. Strelci: El Gazi u 41. za Aston Vilu, Aguero u 13. i Rodri u 30. minutu za Mančester siti.

ASTON VILA: Niland, Gilbert, Engels, Mings, Target, Luiz, Nakamba, Elmohamadi (od 70. Trezege), Griliš, El Gazi (od 70. Hurihejn), Samata.

MANČESTER SITI: Bravo, Voker, Stouns, Fernandinjo, Zinčenko, Gundogan (od 58. De Brujne), Rodri, Foden, D. Silva (od 77. B. Silva), Sterling, Aguero (od 83. Žezus).