Banega
Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Četvorica fudbalera Sevilje izvinili su se žurke koju su napravli i prekršili pravila o karantinu koja su uvedena zbog pandemije koronavirusa.

Izvinjenje putem društvenih mreža uputili su Lukas Okampos, Franko Vaskes, Luk de Jong i Ever Banega.

Žurku je otkrila supruga Evera Banege, kada je postavila fotografije na društvene mreže, ali ih je ubrzo obrisala, preneo je Gol.

PROČITAJTE JOŠ

Prema naredbi nadležnih, u kućama je dozvoljeno okupljanje do 10 osoba, ali se na fotografijama vidi da se na zabavi u dvorištu okupilo više ljudi.

Prema protokolu Primere, fudbalerima je dozvoljeno da napuštaju svoje domove samo kada dolaze na treninge ili iz posebnih razloga.

Takmičenje u Primeri prekinuto je u martu zbog pandemije, a trebalo bi da se nastavi 8. juna bez publike. U Španiji je do sada zaraženo više od 280.000 ljudi, a od posledica novog virusa umrlo je više od 28.000.

„Želim da se izvinim zbog onoga što se juče dogodilo. Okupio sam porodicu i prijatelje, ali nesvesno smo pogrešili. Zbog toga tražimo oproštaj od našeg kluba, naših navijača i društva u celini. Neće se ponoviti. Svi želimo da se vratimo fudbalu što pre“, naveo je Banega.

Grešku je priznao i Okampos, koji je rekao da su takvim postupkom naštetili imidžu kluba.

„Garantujemo da smo izvukli pouku iz ove lekcije i da nećemo ponoviti tako nešto“, dodao je on.

Uz izvinjenje, Vaskes je rekao da su on i saigrači „izneverili ostale igrače Sevilje, trenere, klub i ligu, ali da su naučili lekciju“.

De Jong se izvinio svima koji su se uvredili zbog žurke i rekao da se to više neće ponoviti.

„Želimo da se nastavi takmičenje. Samo želimo da se vratimo i igramo“, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar