Lukaš Podolski
Foto: Screenshot Youtube Mangal Mangal Döner x Lukas Podolski

Lukaš Podolski, legendarni nemački fudbaler, pokazao se kao još uspešniji preduzetnik nego što je bio sportista, a jeste odličan napadač.

Trenutno nastupa za poljski Gornjik, a u međuvremenu je u toku karijere pokrenuo nekoliko poslova.

PROČITAJTE JOŠ

Otvorio je sportski centar, fabriku sladoleda, pokrenuo je muzički festival, ali pravi dragulj u njegovoj kruni jeste lanac kebab restorana.

Podolski je, insiprisan onim što je video u Istanbulu dok je nastupao za Galatasaraj, odlučio da otvori prvi restoran „Mangal kebab“ pre šest godina, a od tada njegov biznis ne prestaje da beleži rast.

Danas ima oko 30 restorana širom Nemačke, a ovaj turski specijalitet je sve popularniji u Evropi. Nekadašnji fudbaler Kelna, Bajerna, Arsenala, Intera, Kobea i Antalije danas od tog posla zarađuje oko 207 miliona evra.

„Ukoliko u Mekdonaldsu naručite nešto platićete koliko i u mojim restoranima… Ili čak i više… Međutim, vaša hrana će biti s****, jer joj nedostaje kvalitet“, kaže Podolski.

Podolski je nastupao 130 puta za reprezentaciju Nemačke i postigao 49 golova. Nastupio je četiri puta na Evropskim prvenstvima i tri puta na Mundijalima.

Najveći uspeh u karijeri mu je titula šampiona sveta iz 2014. godine.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar