Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Reprezentacija Srbije dobila je novog selektora, Dragana Stojkovića Piksija, a Luka Jović veruje da će sa legendom našeg fudbala uspeti da se plasiraju na Mundijal 2022. u Kataru.

Napadač Reala na pozajmici u Ajntrahtu i za Nova.rs nedavno je pričao o aktuelnim dešavanjima.

Jović je tada prvi put za ovdašnje medije govorio o Draganu Stojkoviću kao budućem selektoru.

PROČITAJTE JOŠ

„Dragan Stojković je legenda svetskog i našeg fudbala. Verujem da ćemo imati priliku da naučimo od njega i da ćemo sa njim imati velike šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Govorio sam i ranije, do Katara možemo samo ako budemo maksimalno angažovani i posvećeni“, rekao je, između ostalog, Jović za Nova.rs.

Slične utiske podelio je i za sajt UEFA, dan pre nego što će Piksi kao selektor prvi put objaviti spisak igrača za nacionalni tim.

„Dragan Stojković jedan je od naših najvećih igrača u istoriji. Biće veliko zadovoljstvo raditi s njim i verujem da je uspešan period pred nama. Mislim da sam daleko od njega i nadam se da ću jednog dana uspeti da ostvarim deo onoga što je on uradio. On je sjajan stručnjak“, naglasio je Jović.

Reprezentacija Srbije uskoro počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. „Orlovi“ će prvu utakmicu u grupi A odigrati 24. marta protiv Republike Irske kod kuće, a tri dana kasnije biće domaćini evropskom šampionu Portugalu.

Posle toga će gostovati Azerbejdžanu 30. marta.

„Dali smo sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali nismo imali naš dan u finalu plej-ofa i ispali smo na penale. Mislim da je trebalo ranije da rešimo taj meč sa Škotskom, jer smo bolji od nje. Mnogo smo se razočarali, ali moramo da nastavimo dalje, novi izazovi su pred nama. Dovoljno smo kvalitetni da se plasiramo na Mundijal“, istakao je Jović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar