Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Srpski fudbaler Luka Jović pronašao je novu sredinu i preći će u Milan, javljaju italijanski mediji.

Jović se nije idealno snašao tokom prošle sezone u Firenci, pa je „viola“ rešila da mu nađe novi angažman i odlazi u slavne „rosonere“ na jednogodišnju pozajmicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikolo Šira, jedan od poznatih italijanskih novinara kaže da postoji i opcija da mu se ugovor produži na još godinu dana, tim pre što srpski igrač nije otišao za obeštećenje, već bez njega.

Luka nije bio registrovan za utakmice u Ligi konferencija, pa je mogao da nastupa za Fjorentinu u prvenstvu dok ne nađe novi klub.

Ispostavilo da nije ni loš izbor, jer je Milan pristao da plati polovinu, odnosno dva i po miliona evra Jovićeve plate. Drugu polovinu i dalje plaća Real iz Madrida, koji je prosledio Luku u Italiju kada je srpski špic prelazio u Fjorentinu.

Milan neće imati obavezu otkupa, a okrenuo se Joviću kao rešenju jer su propali pregovori sa Mehdijem Taremijem. Informaciju o prelasku Jovića u Milan potvrdio je i Fabricio Romano, jedan od najpouzdanijih specijalista za transfere u Evropi.

Nekadašnji špic Real Madrida je do sada odigrao 50 mečeva za Fjorentinu u svim takmičenjima i postigao je 13 golova uz pet asistencija. Najbolju sezonu koja ga je preporučila Realu odigrao je u Ajntrahtu iz Frankfurta, kada je svoj tim doveo nadomak borbe za trofej Lige Evrope 2019.

Od tada karijera ide silaznom putanjom, ali još uvek ima vremena da se 25-godišnji Srbin vrati u formu i partijama koje je ranije pokazivao.

BONUS VIDEO: Luka Jović na majstorski način lobovao golmana Bahreina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar